Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene: Am câştigat în 65 localităţi din judeţ, inclusiv în municipiile controlate anterior de liberali

Vestea.net
ionel arsene

Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, afirmă, într-un comunicat remis miercuri, că rezultatele obţinute de social-democraţi în judeţ la alegerile parlamentare sunt "foarte bune", fiind obţinut primul loc în 65 din cele 83 de localităţi, inclusiv în municipiile în care la ultimele scrutinuri au câştigat liberalii, potrivit Agerpres.

De asemenea, Arsene a anunţat că filiala va fi reprezentată în viitorul Parlament de trei deputaţi şi un senator.

Cei patru parlamentari din partea PSD Neamţ menţionaţi în comunicat sunt Alexandru Răzvan Cuc - la Senat şi Ciprian Şerban, Oana Gianina Bulai şi Remus Munteanu - la Camera Deputaţilor.

"Rezultatele alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie reprezintă o mare satisfacţie pentru mine, preşedinte al PSD Neamţ. Din 83 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, în 65 electoratul a acordat votul PSD. Şi, cel mai important, municipiile, ani la rând controlate de PNL, acum sunt de partea social-democraţilor. Asta înseamnă că programele şi proiectele pe care le susţine partidul pe care îl reprezint sunt apreciate la justa lor valoare de către nemţeni. Totodată, remarc faptul că rezultatele înregistrate de PSD de la un scrutin electoral la altul sunt în continuă creştere, în condiţiile în care un alt partid este la guvernare", a afirmat Ionel Arsene, citat în comunicat.

Citește și: Decizia neașteptată luată de Eugen Tomac: Mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP

Preşedintele PSD Neamţ le-a mulţumit cetăţenilor pentru votul acordat şi a adăugat că partidul va continua să lupte "pentru păstrarea bisericilor deschise, pentru primirea preoţilor în casele noastre să le sfinţească, pentru redeschiderea şcolilor şi pieţelor, pentru creşterea salariilor, pensiilor şi alocaţiilor şi, nu în ultimul rând, pentru a vă dori să trăiţi aici, în România".

PSD a câştigat alegerile parlamentare din judeţul Neamţ la o diferenţă de aproximativ 10 procente faţă de PNL, iar Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se află pe poziţia a treia, peste USR PLUS, potrivit rezultatelor provizorii ale Autorităţii Electorale Permanente de la toate cele 490 de secţii de votare.

La Senat, PSD Neamţ a obţinut 33,5% (43.638 voturi), PNL - 23,14% (30.140 voturi), AUR - 14,31% (18.637 voturi), iar Alianţa USR PLUS - 13,08% (17.033 voturi).

Pro România a obţinut 4,6% (5.988 voturi), iar PMP - 4,46% (5.815 voturi).

La Camera Deputaţilor, PSD Neamţ are 33,07% (42.950 voturi), PNL - 23,6% (30.654 voturi), AUR - 13,72% (17.817 voturi) şi Alianţa USR PLUS - 12,71% (16.515 voturi).

Pro România a întrunit 4,5% (5.842 voturi), iar PMP - 4,22% (5.482 voturi).

În judeţul Neamţ prezenţa la vot a fost de 29,09%

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.