Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele SUA, Donald Trump, spune că o treime din americani consideră presa 'ştirilor false' drept 'duşmanul poporului'

donald trump suparat

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat la un miting electoral că o treime din americani consideră presa "ştirilor false" drept "duşmanul poporului", un sondaj recent arătând că 48% din simpatizanţii Partidului Republican şi doar 12% din simpatizanţii democraţi sunt de acord cu această afirmaţie.

Trump a afirmat miercuri seară la un miting electoral în Florida că el a "condamnat cu fermitate ura şi bigotismul", dar presa nu a menţionat asta, relatează postul BBC.

"Dar mass-media nu vrea să audă povestea ta, nu e povestea mea, e povestea ta", a declarat liderul american, adăugând că "de asta, 33% din oamenii din această ţară cred că (presa) ştirilor false este de fapt, şi nu-mi place să spun asta, duşmanul poporului".

Liderul de la Casa Albă nu a menţionat vreo sursă pentru această cifră, însă un sondaj realizat în august de compania Ipsos indică faptul că 48% din simpatizanţii Partidului Republican şi şi doar 12% din simpatizanţii democraţi sunt de acord cu această afirmaţia.

Pe de altă parte, 85% din respondenţi, inclusiv simpatizanţi republicani şi democraţi, au fost de acord cu afirmaţia că "libertatea presei este esenţială pentru democraţia americană".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.