Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului crește puternic, în condițiile apariției variantei Omicron

SteelGruru
petrol

Prețul petrolului a crescut miercuri cu peste 2%, recuperând o parte din pierderile abrupte din ședința precedentă, în condițiile în care marii producători se pregătesc să discute despre cum să răspundă la amenințarea asupra cererii adusî de varianta Omicron, scrie Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,90 dolari, sau 2,7%, la 71,13 dolari pe baril, după o cădere de 3,9% marți, informează News.ro.

Cotația futures a țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,71 dolari, sau 2,6%, la 67,89 dolari pe baril, după o scădere de 5,4% marți.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se va reuni miercuri, după ora 1300 GMT și înaintea unei reuniuni de joi a OPEC+, care grupează OPEC și aliații organizației, inclusiv Rusia.

În timp ce unii analiști se așteaptă ca OPEC+ să întrerupă planurile de suplimentare a ofertei cu 400.000 de barili pe zi în ianuarie, având în vedere potențiala lovitură dată cererii de restricțiile de călătorie pentru a ține în frâu răspândirea variantei Omicron, mai mulți miniștri OPEC+ au declarat că nu este nevoie de o schimbare de plan.

"Având în vedere că (SUA) și alte țări au fost de acord cu eliberarea stocurilor de urgență pentru a controla creșterea prețurilor... de asemenea, având în vedere că prețurile s-au corectat deja de la 85 de dolari pe baril la aproape 70 de dolari, OPEC+ ar putea să-și revizuiască strategia", a declarat Sunil Katke, șeful diviziei de retail de mărfuri de la Kotak Securities.

Chiar dacă OPEC+ este de acord să meargă mai departe cu creșterea planificată a ofertei în ianuarie, producătorii ar putea avea dificultăți.

Un sondaj Reuters a relevat că OPEC a pompat 27,74 milioane de bpd în noiembrie, cu 220.000 bpd mai mult decât în luna precedentă, dar acest lucru a fost sub creșterea de 254.000 bpd permisă pentru membrii OPEC în cadrul acordului OPEC+.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.