Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului au crescut din nou: tensiuni din cauza sancțiunilor pregătite de UE împotriva Rusiei

SteelGruru
petrol

Preţurile petrolului au crescut luni cu peste 3% luni, investitorii fiind îngrijoraţi de o reducere a ofertei, deoarece numărul mare al deceselor civililor în războiul din Ucraina a crescut presiunea asupra ţărilor europene de a impune sancţiuni sectorului energetic al Rusiei, transmite Reuters.

Preţul ţiţeiului Brent, de referinţă la nivel global, a crescut cu 3,14 dolari, sau cu 3%, până la 107,53 dolari pe baril, informează News.ro.

Cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană. a crescut cu 4,01 dolari, sau cu 4%, la 103,28 dolari pe baril.

Tranzacţiile au fost volatile, ambele contracte câştigând mai mult de 4 dolari în prima parte a şedinţei, după o scădere cu mai mult de 1 dolar.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin şi susţinătorii săi vor ”simţi consecinţele” evenimentelor de la Bucea, localitate situată în apropierea capitalei Kiev, unde au fost găsite o groapă comună şi cadavre legate împuşcate de la mică distanţă.

Aliaţii occidentali vor conveni asupra unor noi sancţiuni împotriva Moscovei în zilele următoare, a spus el, deşi momentul şi conţinutul noului pachet de măsuri nu sunt clare.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a sugerat sancţiuni pentru petrol şi cărbune, adăugând că există ”indicii foarte clare care indică crime de război” ale forţelor ruse.

Invazia Rusiei labsată în februarie a accentuat îngrijorările legate de aprovizionare, care deja susţineau preţurile.

Sancţiunile şi evitarea de către cumpărători a petrolului rusesc au afectat deja producţia şi au ridicat temeri privind o aprovizionare mai strânsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.