Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului au scăzut în urma reducerii livrărilor cauzate de o furtună în Golful Mexic

SteelGruru
petrol

Prețurile petrolului au scăzut vineri, dar ambele valori de referință se îndreaptă spre cele mai mari câștiguri săptămânale de la începutul lunii iunie, în urma reducerii livrărilor cauzate de o furtună în Golful Mexic și o grevă a lucrătorilor în Norvegia, anunță Reuters, potrivit Mediafax.

Petrolul Brent a scăzut cu 27 de cenți la 43,07 dolari pe baril ăn cursul dimineții, iar West Texas Intermediate (WTI), referința din SUA a scăzut cu 28 de cenți la 40,91 dolari barilul.

Citește și: Lovitură de teatru! Nu Mihail Neamțu este propunerea PMP pentru funcția de viceprimar al Capitalei

Ambele valori se îndreaptă spre câștiguri de aproximativ 10% în această săptămână, prima creștere în ultimele trei săptămâni.

Compania petrolieră norvegiană și sindicatele au declarat că se vor întâlni vineri cu un mediator numit de stat, în încercarea de a pune capăt unei greve. O escaladare ar putea tripla scăderea în livrări, dacă nu se ajunge la o soluție până pe 14 octombrie, la aproximativ 934.000 de barili pe zi.

În Golful Mexic, urgaganul Delta a dus la reducerea livrărilor cu 1,67 milioane de barili pe zi, sau 92% din producția de petrol a zonei, cea mai mare cantitate din 2005, din timpul uraganului Katrina. De asemenea, producătorii au oprit aproape 62% din producția de gaze naturale din regiune, adică 1,675 miliarde de metri cubi pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.