Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petroului sunt în scădere, după ultimele evenimente din China

PBN Capital
petrol scadere

Preţurile petrolului au scăzut luni cu mai mult de un dolar pe baril, după ce datele economice slabe din China şi aşteptările privind o nouă majorare a dobânzii cheie din SUA au depăşit efectul sprijinului venit din partea reducerilor de producţie ale OPEC+ care intră în vigoare în această lună, transmite Reuters.

Cotaţia ţiţeiului Brent a scăzut cu 1,27 dolari, sau cu 1,6%, până la 79,06 dolari pe baril. informează News.ro.

Preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,39 dolari, sau cu 1,8%, ajungând la 75,39 dolari pe baril.

Activitatea de producţie a Chinei a scăzut în mod neaşteptat în aprilie, au arătat datele oficiale publicate duminică, prima contracţie din decembrie a indicelui directorilor de achiziţii din sectorul productiv.

Rezerva Federală a SUA, care se întruneşte în perioada 2-3 mai, este de aşteptat să majoreze ratele dobânzilor cu încă 0,25 de puncte procentuale.

Dolarul american a crescut faţă de un coş de valute, făcând petrolul mai scump pentru alţi deţinători de valută.

”Continuăm să fim la cheremul percepţiilor din jurul unei redresări chineze sau al lipsei acesteia, în timp ce contextul din SUA de înăsprire monetară continuă ne lasă în zona ”rău este bine”, atunci când vine vorba de date economice sau fluxuri de ştiri”, a spus analistul Kpler Matt Smith.

Temerile legate de sectorul bancar au afectat petrolul

Autorităţile de reglementare din SUA au declarat luni că banca First Republic Bank a fost confiscată şi că a avut loc un acord pentru vânzarea băncii către JPMorgan.

Reduceri voluntare de producţie de aproximativ 1,16 milioane de barili pe zi, de către membrii Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţi, inclusiv Rusia, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, intră în vigoare din luna mai.

Preţul petrolului a beneficiat luni de un anumit sprijin din partea activităţii de producţie din SUA, care şi-a revenit în aprilie de la un minim al ultimilor trei ani, deoarece noile comenzi s-au îmbunătăţit uşor şi ocuparea forţei de muncă s-a redresat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.