Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziuni SUMBRE pentru Liviu Dragnea: 'A ratat momentul în care putea să-și negocieze plecarea'

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea parlament PSD

Consultantul politic Cozmin Guşă face previziuni sumbre pentru social-democraţi. În cadrul unei intervenţii la Realitatea TV, analistul a susţinut că nimeni nu trebuie să se aștepte ca Liviu Dragnea să cedeze şi să renunţe la şefia partidului, pe motiv că acesta se bazează pe faptul că legile justiției, amnistia și grațierea sunt dorite de mai mulți lideri ai PSD.

Citeşte şi: Măsuri URGENTE după alertele meteo. Utilaje de ultimă generaţie, în premieră, în Bucureşti – VIDEO

"Dragnea nu e gata încă de o negociere cum a fost cu Mugabe în Zimbabwe. Având în vedere fluiditatea puterii în România, negocierea nu mai poate să o aibă cu nimeni, a pierdut oportunitatea de a-și negocia viitorul, se ține cu ghearele și dinții de această poziție de putere, nu poate să plece negociat de acolo", a explicat consultantul politic.

Consultantul politic a devoalat care sunt resorturile interne din PSD care permit încă rezistența lui Liviu Dragnea la vârful partidului.

"În PSD, sunt două feluri de reacții, pe de o parte cea interesată de a rămâne în siajul leadership-ului, dublată de lașitate, pentru că într-un partid politic se trăiește din complicități și lasități. Pe de altă parte, este cealaltă reacție venită ca moștenire a PSD din PDSR, din FSN, din PCR în care lucrurile nu se comentează public pe motiv de solidaritate. Nu vedem reacții publice, dar nu trebuie să ne îndoim că în interiorul PSD nu sunt azi aripi, tabere, discuții, sunt discuții foarte serioase", a explicat Cozmin Gușă.

"Pentru că organismul care discută deciziile politice și guvernamentale pe care le ia partidul este CEX-ul. În CEX sunt doar oameni ai lui Dragnea și, un lucru despre care nu se discută, sunt peste 20 de președinți de organizații județene interimari care nu au fost alesi de organizațiile PSD, deci jumătate din cei care conduc PSD-ul la nivel de județe nu sunt aleși de către organizații, ci au fost puși de către Dragnea personal. Ne dăm seama că PSD astăzi e condus de către 100 de oameni dintre care peste 20 arată cum am spus, alții sunt gen Lia Olguta Vasilescu.  PSD nu se poate mișca azi, dacă s-ar fi putut mișca în CEX și l-ar fi descăunat rapid pe Dragnea, dar PSD trebuie să convoace un congres pentru face acest lucru", a continuat Cozmin Gușă.

Analistul politic remarcă însă faptul că PSD nu mai are un lider carismatic, ci unul îngropat în scandaluri de corupție care, din multe puncte de vedere, este sub liderii principali, de la școală până la atitudine.

Citeşte şi: Ponta, lecţie DURĂ pentru USR pe ordonanţa Split TVA: 'De la 1 ianuarie, Dumnezeu cu mila...'

"Dragnea va rezista mult mai greu, nu sunt șanse vizibile că ar putea să ajungă președinte și acel spirit de a sfârteca liderul va veni mult mai repede, mult înaintea alegerilor, cum n-a venit la adresa lui Năstase, Geoană, Ponta. Ce nu ne place nouă este că liderii din partide sunt atât de slabi, poate asta e România, poate în acest fel românii își generează liderii, vedem de câte ori au fost realeși baronii, în ciuda averilor ilicite sau a fărădelegilor. O să ne dăm seama că nu sunt foarte selectivi românașii noștri. Am mai spus-o: mare parte din populație e îndobitocită din punct de vedere politic. Dragnea neavând carisma și nici șansa evidentă de a câștiga alegerile prezidențiale, în PSD se va pune la cale mult mai repede mătrășirea lui", a punctat consultantul politic.

Dacă eliminarea lui Dragnea se va face prea târziu, atrage atenția Cozmin Gușă, din groapa în care va cădea PSD se va ieși mult mai greu, deoarece "nu au lideri carismatici, au doar o armată foarte disciplinată care la ora asta îl face cel mai puternic partid din România".

"În PSD sunt încă oameni bine pregătiți, unii lași, alții care stau în așteptare, alții care nu sunt în stare să facă masa critică. Însă dubla spirală a neîncrederii de care am vorbit, care include și susținători sau membrii PSD care și-au pierdut încrederea în capabilitatea și coerența PSD de azi, asta are o cauză. Cauza nu poate fi legată decât de această șmecherie pe care a făcut-o Dragnea, ajutat de oameni din statul paralel pe care îl acuză astăzi să preia puterea la acel nivel și să subordoneze intereselor personale toată activitatea parlamentară și guvernamentală", a explicat Cozmin Gușă.

Potrivit acestuia, episodul în care Dragnea s-a dus să îi propună lui Iohannis un prim ministru nediscutat la partid, Sevil Shhaideh, caracterizează această "prepotență pe care si-a arogat-o asupra partidului".

Citeşte şi: Imaginile care au făcut-o LEGENDĂ pe Cristina Stamate / VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.