Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmigal, mulțumește Republicii Moldova pentru suportul acordat ucrainenilor: Calificăm agresiunea rusă drept un genocid

Francisco Seco / AFP
Denis Șmigal prm-ministru Ucraina

Prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmigal, a venit cu un mesaj de mulțumire adresat autorităților de la Chișinău pentru sprijinul constant acordat Kievului. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune cu prim-ministrul R.Moldova, Natalia Gavrilița, conform deschide.md.

„Suntem recunoscători Republicii Moldova pentru suportul acordat concetățenilor noștri și pentru sprijinul suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei. De asemenea, suntem recunoscători pentru condamnarea crimelor Rusiei asupra umanității. Noi calificăm agresiunea rusă drept un genocid asupra oamenilor din Ucraina. Circa 80 mii de ucraineni s-au refugiat în Moldova ca să se protejeze și să-și protejeze familiile. Îi mulțumim Moldovei pentru ospitalitate și pentru asistență în timpurile dificile”, a declarat șeful Executivului de la Kiev.

Șmigal a precizat că Ucraina și R.Moldova vor continua să fortifice cooperarea prin lupta contra propagandei ruse, prin protejarea securitatea energetică și siguranței ambelor țări. La fel, colaborarea va avea loc și în domeniul logistic, economic și de comerț.

Amintim că Natalia Gavrilița întreprinde astăzi o vizită de lucru în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.