Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima etapă a preselecţiei de proiecte pentru microelectronică IPCEI-MECT a fost finalizată, anunță ministrul Economiei

Guvernul Romaniei
florin spataru

Prima etapă a preselecţiei de proiecte pentru microelectronică IPCEI-MECT a fost finalizată, iar în urma evaluării au fost admise intermediar 9 aplicaţii pentru potenţiali participanţi direcţi şi 37 de aplicaţii pentru potenţiali participanţi indirecţi, a anunţat joi Florin Spătaru, ministrul Economiei.

"Am reuşit să finalizăm prima etapă a preselecţiei de proiecte pentru microelectronică IPCEI-MECT. A fost un efort susţinut din partea colegilor din Ministerul Economiei, iar în urma evaluării au fost admise intermediar 9 aplicaţii pentru potenţiali participanţi direcţi şi 37 de aplicaţii pentru potenţiali participanţi indirecţi", a anunţat Florin Spătaru.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, în data de 7 februarie 2022, ora 10:00, s-a încheiat perioada de transmitere a aplicaţiilor pentru procesul de preselecţie la Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică şi Tehnologia Comunicaţiilor, fiind înregistrate 10 aplicaţii pentru potenţiali participanţi direcţi şi 38 de aplicaţii pentru potenţiali participanţi indirecţi. În urma evaluării şi procesării răspunsurilor la solicitările de clarificare, echipa din cadrul Ministerului Economiei a reuşit să analizeze aplicaţiile, astfel încât să fie respectate termenele stabilite de calendarul impus de Comisia Europeană.

Etapa următoare constă în evaluarea tehnică şi financiară pentru cele 9 aplicaţii admise pentru potenţialii participanţi direcţi şi rezultatul final atât pentru potenţialii participanţi direcţi, cât şi indirecţi.

Ministerul Economiei derulează procesul de preselecţie conform graficului stabilit. În data de 25 februarie va fi transmisă notificarea Comisiei Europene cu privire la potenţialii participanţi admişi în urma procesului de preselecţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.