Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima REACȚIE din PSD după ce Armata a rămas fără șef! Codrin Ștefănescu: E un lucru firesc. Iohannis a acționat abuziv

codrin stefanescu

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat, joi, că decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) de a suspenda decretul de prelungire a mandatului şefului SMAp reprezintă "un lucru firesc", conform Agerpres.

"E un lucru normal, e un lucru firesc, asta înseamnă legea. Acum, încă o dată, toată România vede că printr-un decret abuziv, ilegal, neconstituţional Klaus Werner Iohannis a încercat să-şi impună un om în conducerea Armatei Române, deşi ministrul de resort a explicat că legea sună în felul următor: ministrul propune, prim-ministrul aprobă, iar preşedintele semnează. Nu este singurul caz în care Klaus Iohannis a încălcat Constituţia şi deciziile Curţii. Iată că au trecut luni de zile de când nu ne numeşte miniştrii, se opune la numirea procurorilor-şefi. Abuziv l-a numit şi pe generalul Ciucă. Ministrul Apărării are datoria să ducă, să îndeplinească nominalizarea, conform legii, până la capăt şi a procedat foarte corect în sensul de a sesiza Curtea", a declarat Ştefănescu pentru AGERPRES.

Citește și: Monica Macovei a făcut SPECTACOL la audierile din Comisia LIBE - De nervi, Tudorel Toader a 'amenințat-o voalat'

Curtea de Apel Bucureşti a admis joi o cerere depusă de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) prin care se solicită suspendarea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă.

Administraţia Prezidenţială poate face recurs, însă decizia este executorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.