Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție din PNL, după EȘECUL moțiunii: 'E o zi tristă pentru România, chiar există un stat paralel'

stiripesurse.ro
Raluca Turcan

Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat, după votul asupra moţiunii de cenzură, că este o zi tristă pentru România şi că agenda guvernamentală „este în continuare dictată de infractori şi condamnaţi penal”, scrie news.ro.

„Astăzi este o zi tristă pentru România, pentru că am fi avut şansa să optăm pentru o Românie europeană. Această moţiune de cenzură a avut 152 de semnatari şi 166 de voturi. Aş dori să le mulţumesc tuturor celor care au avut responsabilitatea să o voteze. Au arătat că le pasă de ţară şi de ce aşteaptă oamenii de la reprezentanţii lor politici”, a declarat Raluca Turcan.

Discursurile de azi, din Parlament, a spus Turcan, „au arătat că există un stat paralel - statul la Guvern paralel cu realitatea. Asta ne-a oferit PSD astăzi. Din nefericire, agenda guvernamentală este în continuare dictată de infractori şi condamnaţi penal. Este o realitate pe care nu o poate ascunde nimeni şi ea va ieşi la iveală începând cu ziua de mâine: începe dezbaterea pe Codul Penal, în afara sesiunii parlamentare obişnuite, urmează sesiune extraordinară parlamentară, unde piesa cheie va fi Codul Penal şi artificiul Codului Administrativ, care a fost mutat în sesiunea extraordinară tocmai pentru a nu se devoala complet şi a arăta că adevărata lor preocupare este ca, prin Parlament, să scoată legi astfel încât până la momentul sentinţei definitive a lui Liviu Dragnea, legile Justiţiei să fi fost modificate”.

Citește și: INCIDENTE între parlamentarii USR și forțele de ordine din Palatul Parlamentului: Mulți dintre ei au ajuns pe acoperiș - VIDEO

Ea a adăugat că PSD nu a anunţat electoratul, înaintea alegerilor, că „vor urma să mutileze justiţia şi că premier va fi Viorica Dăncilă”.

Despre rolul lui Dăncilă, liderul Partidului Naţional Liberal a spus că îşi va pune semnătura pe documente care „vor îngenunchia democraţia în România”.

Turcan este de părere că, deşi moţiunea nu a trecut, Opoziţia s-a întărit. „Nu foarte mult, aşa cum am fi sperat, însă numărul de voturi a fost mai mare decât la celelalte moţiuni de cenzură”.

În plus, a mai spus ea, reprezentanţilor puterii „le este teamă”. „Dacă nu le-ar fi fost teamă, i-ar fi lăsat pe parlamentarii lor la vot, în sală, şi foarte mulţi dintre cei cu care am vorbit şi m-au spus că le este frică la propriu de Liviu Dragnea este posibil să fi avut curajul să voteze această moţiune”.

Citește și: Sondaj Sociopol: PSD rămâne în continuare partidul cel mai votat din România

Ea a mai subliniat că, în urma celor petrecute în Parlament miercuri, protestatarii din ţară ar trebui să se simtă încurajaţi. „Ei, împreună cu Opoziţia, au datoria să ţină ştacheta sus. Noi, în Parlament, ei, protestând liber încă în această ţară”.

La finalul sesiunii în care a fost prezentată şi dezbătută moţiunea de cenzură, Ludovic Orban - preşedintele PNL - a ieşit din Parlament, însă a fost primit cu reproşuri de oamenii încă adunaţi în faţa Casei Poporului.

Lor, Raluca Turcan le-a transmis: „Şi noi suntem dezamăgiţi. pentru că suntem şi noi îngrijoraţi de viitorul copiilor noştri. Dezamăgirea celor din afara Parlamentului este întărită şi de dezamăgirea noastră, dar asta nu trebuie să ne înfrângă, pentru că astfel ar câştiga Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea”.

Moţiunea a fost citită miercuri, în plenul Parlamentului, de Radu Mihail, senator USR.

Viorica Dăncilă a participat la citirea moţiunii, a susţinut un discurs în mod repetat întrerupt de protestele parlamentarilor USR şi PNL, care au strigat „Demisia!”, în timp ce Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au urmărit din birou desfăşurarea şedinţei.

Citește și: Raluca Turcan, discurs DUR la moţiunea de cenzură: 'Aţi reuşit să ridicaţi minciuna la rangul deja celebrei incompetenţe care vă caracterizează'

Despre absenţa celor doi, Turcan a precizat că nu a primit nicio explicaţie. „Am lansat strângerea de semnături pentru demisia şi demiterea lui Liviu Dragnea”. Prim-vicepreşedintele PNL a spus că au fost obţinute semnăturile PNL şi speră să le obţină şi pe cele ale USR şi Pro România. „Avem mai mult deo treime dintre parlamentari care îşi doresc demisia lui Liviu Dragnea. Dacă textul de regulament nu ar fi fost modificat şi declarat neconstituţional la momentul guvernării Adrian Năstase, astăzi Dragnea ar fi putut fi revocat cu o treime din numărul parlamentarilor”.

Ca o concluzie, Raluca Turcan a subliniat că PNL va rămâne unit şi că un Partid Naţional puternic dă forţa Dreptei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.