Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRIMA REACȚIE din PNL, după ce Vasile Dîncu a anunțat că PSD ar putea guverna cu liberalii

PNL siglă

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat, referitor la afirmaţiile lui Vasile Dîncu prin care nu a exclus o guvernare cu liberalii, că partidul din care face parte exclude orice colaborare la guvernare cu social-democraţii. Ea a oferit şi motivele pentru care PNL nu va coopera cu PSD la guvernare, printre care şi faptul că există o majoritate de dreapta în Parlament, iar PNL a desemnat în forurile staturare un premier liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până în prezent de PSD.

„Am citit o declaraţie a domnului Vasile Dîncu şi cred că e necesară o clarificare: Excludem orice colaborare la guvernare cu PSD. Explicaţia pe scurt:

Citește și: Vasile Dîncu: 'Nu exclud o guvernare cu PNL'

- În Parlamentul României există deja o majoritate sănătoasă, de dreapta, stabilă, în jurul PNL şi votată de români.

- PNL a desemnat în forurile statutare un prim-ministru liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până acum chiar de PSD!

- Premierul Cîţu a prezentat proiectul politic PNL2024 care prevede o continuitate a guvernării de dreapta, pe baza valorilor liberale, FĂRĂ PSD, pentru următorii 8 ani.

- Acest proiect politic va fi prezentat Congresului PNL.

- România are nevoie de aceşti 8 ani de liberalism – ca să aducă politici liberale în economie, să facă investiţii şi să schimbe mentalităţile. Din 25 septembrie, construim România liberală!”, a scris Alina Gorghiu joi pe Facebook.

Reacţia vine după ce preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a declarat, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, că nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum. El a precizat că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruţă în această situaţie.

„Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, să fim tractaţi de locomotiva Cîţu sau de un alt premier liberal”, a afirmat Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.