Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei a atribuit recent, fără licitație, un contract în valoare de peste un million de lei - Cum se apără conducerea Capitalei

Inquam Photos
firea conferinta

Primăria Capitalei a atribuit recent, fără licitație, un contract în valoare de peste un million de lei, pentru organizarea evenimentului „Zilele Bucureștiului”. Potrivit PMB, serviciile au fost atribuite prin procedură directă, „pentru că valoarea lor este sub pragul prevăzut de lege”.

Primăria Municipiului București (PMB)a achiziționat recent servicii pentru organizarea evenimentului „Zilele Bucureștiului”, în valoare de peste un million de lei. Atribuirea s-a făcut fără licitație publică, iar Municipalitatea invocă în acest sens Lgea 96/2016, privind achizițiile publice, în care se specifică faptul că serviciile culturale pot fi atribuite prin procedură directă dacă nu depășesc pragul valoric impus de actul normativ.

„În vederea desfaşurării evenimentelor dedicate Zilelor Bucureştiului 2018 s-a evidenţiat necesitatea achiziţionării unor servicii de organizare evenimente culturale. În urma consultării catalogului electronic, nu au fost identificate anunțuri care să corespundă cerințelor caietului de sarcini aferent achiziţiei. Astfel, s-a realizat o consultare a pieței, prin cereri de ofertă către mai mulți operatori economici. Menţionăm ca serviciile necesare sunt incluse în anexa nr. 2 a Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice. Serviciile au fost achiziționate prin procedură proprie întrucât valoarea estimată a acestora este mai mică decât pragul valoric prevăzut de lege”, se arată într-un răspuns al Primăriei Municipiului București, la solicitarea MEDIAFAX.

Consiliul General al Municipului București a aprobat la începutul verii un proiect de hotărâre care prevede ca Municipiul București „să suporte cheltuieli în cuantum de 1,54 de milioane de lei, cu TVA, necesare penru organizarea unor evenimente cultural-artistice integrate manifestărilor publice dedicate Zilelor Bucureștiului, în contextul Anului Centenarului Marii Uniri, respectiv concerte muzicale susținute de către artiști consacrați, într-un cadru deosebit de atractiv, cu acces liber, atât cetățenii Capitalei, cât și pentru turiștii care vizitează Bucureștiul”, se arată în proiectul votat în CGMB.

În acest an, la „Zilele Bucureștiului”, eveniment care va avea loc în perioada 21-23 septembrie, vor concerta artiști precum Rod Stewart sau Gheorghe Zamfir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.