Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Municipiului Timişoara va achiziționa containere speciale, în care să fie cazate persoanele carantinate, suspecte de Coronavirus

coronavirus

Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş vor achiziţiona containere speciale, care vor fi instalate în reşedinţa de judeţ şi în teritoriu, în care vor putea fi cazate persoanele carantinate cu suspiciune de coronavirus.

Containerele vor fi dotate cu tot ceea ce este necesar, cu apa curentă, toalete individuale şi mobilier, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Mii de oameni din Alba Iulia au rămas fără energie electrică, din cauza vântului puternic

Măsura a fost anunţată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat, luni, de prefectul judeţului, Liliana Oneţ, în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus în Europa, în special în Italia.

Principalul subiect pus în discuţie a fost identificarea spaţiilor în care pot fi cazate persoanele care intră în ţară venind din localităţile italiene aflate în carantină.

Citește și: Tăriceanu, măsură de forță: Amenință cu excluderea parlamentarii ALDE dacă nu respectă decizia de a boicota învestirea Guvernului Orban II/ DOCUMENT

Toate persoanele care vin în România din localităţile afectate sau care au călătorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile intră în categoria celor care trebuie să stea în carantină 14 zile după intrarea în ţară. Totodată, se va semna un Protocol între Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Jandarmerie şi Poliţie pentru ca persoanele care intră în ţară din zonele în carantină să fie conduse în spaţiile special amenajate şi să asigure paza acestor locaţii. A fost asigurat personal medical 24/24 ore în punctele de frontieră din judeţ, care verifică starea de sănătate a persoanelor care intră în ţară, arată un comunicat al Prefecturii Timiş, remis, luni, AGERPRES.

Lista cu spaţiile disponibile în judeţul Timiş, care sunt verificate de către Direcţia de Sănătate Publică, va fi transmisă, luni, Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerului Sănătăţii.

Citește și: Traian Băsescu: Coronavirusul va intra în România. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Eu aș opri azi, acum, zborurile din Italia

Prefectul Liliana Oneţ a cerut DSP Timiş, Poliţiei de Frontieră şi Aeroportului Internaţional Timişoara să actualizeze în permanenţă pe site-urile lor zonele afectate de coronavirus. În plus, a solicitat DSP extinderea campaniei de informare a populaţie privind infecţia cu coronavirus şi măsurile de prevenire care trebuie luate.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" Timişoara, Roxana Manasia, a declarat, pentru AGERPRES, că pe aeroport există un spaţiu special amenajat pentru cei care sosesc în ţară şi au simptome de gripă.

"Înainte de controlul paşapoartelor, pasagerii care provin din zonele de risc sunt întâmpinaţi de medicii DSP care urmează procedurile stabilite", a menţionat Roxana Manasia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.