Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 4 a inaugurat o construcţie modulară în curtea Şcolii Ienachiţă Văcărescu, în care vor învăţa 600 de elevi

www.presasm.ro
containere modulare, amplasare

Primăria Sectorului 4 a inaugurat, marţi, o construcţie modulară în curtea Şcolii “Ienachiţă Văcărescu”, construcţia fiind realizată din 68 de containere, pe o suprafaţă de 1.284 mp. Aici vor învăţa 600 e elevi care provin de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, a cărui clădire va intra în proces de reabilitare şi modernizare, potrivit news.ro.

”Primăria Sectorului 4 a inaugurat astazi, un liceu nou, pe sistem olandez, în care vor învăţa, în noul an şcolar, aproximativ 600 de copii înscrişi la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, a cărui clădire va intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Noile săli de clasă au fost amenajate la Şcoala Gimnazială “Ienachiţă Văcărescu”, chiar în curtea unităţii de învăţământ, într-o construcţie modulară, ce a fost gata în mai puţin de 3 luni de zile. 68 de containere, dispuse pe două niveluri, parter şi etaj, alcătuiesc noul modular, care are o suprafaţă construită desfăşurată de 1.284 mp şi 17 săli de clasă, cancelarie, cabinet medical, grupuri sanitare, spaţii administrative şi de depozitare”, anunţă Primăria Sectorului 4, printr-un comunicat de presă.

Citește și: DOCUMENTE EXPLOZIVE - Apa pretins potabilă de la fântânile publice din Sectorul 2 NU ESTE POTABILĂ! Conține microbacterii peste limita legală, inclusiv E-Coli

Sursa citată precizează că în aceste săli vor învaţa în noul an şcolar elevii din clasele primare şi gimnaziale înscrisi la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”.

Investiţia se ridică la 3,3 milioane de lei plus TVA.

“Ca tată şi ca medic, cred că este foarte important să oferim copiilor şi părinţilor condiţiile necesare realizării unui proces educaţional corespunzător. Astăzi ne găsim în faţa unei premiere. Un liceu, unul dintre cele mai bune din Sectorul 4, Liceul Mihai Eminescu, cu un număr de aproximativ 1.300 de copii, a fost relocat, tocmai pentru a rezolva cele 3 mari cerinţe pe care trebuie să le îndeplinească unităţile de învăţământ, şi anume, siguranţă la incediu, fără risc seismic şi, nu în ultimul rând, având în vedere contextul în care ne aflăm, siguranţă din punct de vedere epidemiologic. Ca atare, pentru elevii de la clasa 0 şi până la clasa a VIII-a, am realizat în mai puţin de 3 luni de zile această construcţie modulară. Fac un apel la calm şi vreau să-i asigur pe copii şi pe părinţi, că împreună cu dânşii şi cu autorităţile vom face tot ceea ce este omeneşte posibil, ca data de 14 septembrie să fie foarte sigură, din punct de vedere a începerii noului an şcolar.” a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Aceasta precizează că şi clădirea Şcolii “Ienachiţă Văcărescu” a fost modernizată în această vară. De asemenea, căile de acces şi trotuarele au fost refăcute, iar curtea şcolii şi spaţiile de recreere au fost reamenajate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.