Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 6 anunță agenţii economici şi cetăţenii că au obligaţia de a înlătura ţurţurii

www.stiripesurse.ro
țurțuri

Zilele trecute, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 a desfăşurat o amplă acţiune de informare a asociaţiilor de proprietari şi a agenţilor economici pentru a preveni producerea de accidente prin necurăţarea stratului de gheaţă şi prin desprinderea ţurţurilor de pe acoperişurile imobilelor.

Astfel, în urma controalelor efectuate în data de 10.02.2017, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.700 de lei. Totodată, au fost transmise 327 de somaţii către agenţii economici şi alte 200 către asociaţiile de proprietari care nu au curăţat gheaţa formată pe căile de acces în imobile. Acţiunile de control vor continua şi în zilele următoare în vederea înlăturării oricărui pericol pentru cetăţeni, potrivit unui comunicat remis Stiripesurse.ro.

Citește și: MAE le urează militarilor americani bun venit în România

Potrivit HCGMB nr. 120/2010, persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe - în maxim 24h după încetarea ninsorii - zăpada depusă şi gheaţa formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale. La imobilele în care la parter funcţionează societăţi comerciale sau prestatori de servicii, obligaţiile menţionate revin acestor unităţi pe timpul funcţionării lor. Ignorarea prevederilor menţionate de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice, amenzile se încadrează între 500 lei şi 2.000 lei.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, face apel la toţi responsabilii, agenţi economici sau preşedinţi de asociaţii de proprietari, să facă toate demersurile necesare şi să ia măsuri pentru a preveni accidentele nedorite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.