Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Capitalei, propunere INEDITĂ pentru reducerea TRAFICULUI: Autogările, mutate din Bucureşti

www.pixabay.com
București, trafic, poluare

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a discutat cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, despre posibilitatea ca toate cele 21 de autogări din Bucureşti să fie relocate la periferia oraşului.

Cei doi oficiali au decis înfiinţarea unui grup mixt de lucru format din reprezentati ai Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai Ministerului Transporturilor care să identifice soluţiile legale pentru relocarea autogărilor în zonele limitrofe ale Bucureştiului, potrivit unui comunicat al Primăriei.

"În acest sens se vor identifica spaţii noi pentru ca aceste autogări sa fie corelate cu mijloacele de transport în comun", se arată în comunicat.

În prezent, pe raza Municipiului Bucureşti, există un număr de 21 de autogări, iar programul de transport persoane prin servicii regulate Bucureşti-Ilfov cuprinde un număr de 2440 de curse zilnice.

Citeşte şi: Caniculă şi fenomene meteo PERICULOASE. Prognoza specialiştilor pentru luna AUGUST

Tot în această întâlnire, cei doi oficiali au ajuns la concluzia ca trenurile de marfă să nu mai treaca pe liniile de cale ferată care tranzitează zone din Capitală.

" Imi doresc sa gasim cele mai rapide si mai eficiente solutii pentru ca trenurile care traverseaza Bucurestiul, indeosebi in zona de Nord, sa nu mai creeze blocaje in trafic. Dupa cum bine stiti, nicio Capitala europeana nu este tranzitata de marfare. In urma analizei efectuate de specialistii care au lucrat la Planul de Mobilitate Urbana Durabila, a reiesit faptul ca acest tip de transport trebuie sa fie mutat la marginea orasului. Solutia provizorie, pe care imi doresc sa o implementati pana la inceputul lunii septembrie, cand traficul se va intensifica odata cu inceperea scolilor, este regandirea orarului acestor trenuri, astfel incat sa nu mai tranziteze Capitala la orele de varf", susţine Gabriela Firea într-un comunicat al Primăriei.

"Ministrul Transporturilor a dat asigurari ca specialistii din cadrul institutiei pe care o conduce vor lua in calcul modificarea programelor acestor trenuri, astfel incat sa nu mai tranziteze orasul la orele de varf. Razvan Cuc a explicat ca pana la sfarsitul lunii octombrie ministerul va reabilita din surse proprii calea ferata de la marginea Capitalei, facand posibila mutarea trenurilor pe aceasta linie", se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: DOCUMENT BOMBĂ, semnat de Kovesi. Cum voia şefa DNA să obţină ACCESUL la CONTURILE românilor - FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.