Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caniculă şi fenomene meteo PERICULOASE. Prognoza specialiştilor pentru luna AUGUST

ziarebotosani.ro
canicula furtuni

Specialiştii lansează un avertisment în ceea ce priveşte luna august. Meteorologii susţin că seceta se va instala pe suprafeţe tot mai extinse, iar cele mai mari probleme vor fi în sud şi sud-est.

Temperaturile medii lunare se vor mentine peste normele climatologice in sudul, sudestul si vestul tarii si vor fi apropiate de normal in rest. Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in cea mai mare parte a tarii, iar cantitatile cele mai scazute s-ar putea consemna in regiunile sudice, estice si vestice.

Citeşte şi: Ministru-cheie al Guvernului Tudose, PLÂNGERE PENALĂ împotriva fostului guvern tehnocrat - VIDEO

"Vara anului 2017 va fi punctată de fenomene extreme frecvente, cu valuri de căldură şi ploi torenţiale care ar putea produce inundaţii pe spaţii restrânse", a explicat recent Gabriela Băncilă, şef centru naţional de prognoză în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, potrivit România TV.

Perioade îndelungate de căldură, care vor include valuri de caniculă foarte periculoase, vor fi marea problemă cu care se va confrunta Europa de Sud şi de Est întreaga vară.

Citeşte şi: Dan Voiculescu, PRIMELE DECLARAŢII despre boala sa. 'Sigur voi fi operat' - VIDEO

"În august vor fi temperaturi atât de mari şi pe perioade lungi, încât cu siguranţă vom avea furtuni. S-au făcut statistici, poţi să ai 40 de litri într-o singură zi şi e secetă, că restul lunii nu mai plouă deloc, lucrurile astea s-au demonstrat... Când vezi harta de prognoză pentru la vară, te apucă frica la cum arată. Dacă te uiţi la hărţile pentru iulie şi august, te apucă frica... sunt estimări, dar anul trecut s-au potrivit şi în alţi ani, au probabilitate de 70%... Când ai prognoză cu temperaturi foarte mari, e de aşteptat ca furtunile să fie şi mai violente, toată cantitatea de precipitaţii dintr-o lună se descarcă într-o zi sau în câteva ore", a declarat Ion Sandu, şeful societăţii Meteo.

În schimb, vremea va fi rece şi schimbătoare în Marea Britanie şi Irlanda. Celelalte zone ale Europei vor fi lovite frecvent de furtuni puternice, începând cu Franţa şi ajungând până în Polonia şi Cehia. Valuri de caniculă periculoasă vor traversa Italia şi Balcanii.

Citeşte şi: DOCUMENT BOMBĂ, semnat de Kovesi. Cum voia şefa DNA să obţină ACCESUL la CONTURILE românilor - FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.