Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul oraşului rus Krasnodar a fost numit şef al administraţiei proruse în provincia ucraineană Harkov

BBC
Harkov bombardat

Primarul unui oraş rusesc a demisionat pentru a fi numit la conducerea unei administraţii instalate de Rusia în provincia Harkov din nord-estul Ucrainei, ultima dintr-o serie de astfel de numiri despre care Kievul afirmă că fac parte din încercările Rusiei de a anexa teritorii ucrainene, relatează vineri agenţia TASS, citată de Reuters.

Andrei Alekseienko a demisionat joi din funcţia de primar al localităţii Krasnodar, al 16-lea cel mai mare oraş al Rusiei. El va conduce de acum înainte ''consiliul de miniştri'' numit de Rusia în provincia ucraineană Harkov, potrivit Agerpres.

Această provincie, parţial ocupată de trupele ruse în urma invaziei începute în februarie, înconjoară al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei, capitala sa omonimă Harkov, şi se află la nord de provinciile Doneţk şi Lugansk asupra cărora este axată în prezent ofensiva militară rusă şi unde separatiştii proruşi au proclamat independenţa acestora.

Oficiali ruşi au declarat anterior că aceste zone ocupate nu vor mai reveni niciodată sub controlul Kievului şi referendumuri pentru alipirea lor la Rusia ar putea fi organizate acolo în toamnă. Ucraina a promis în schimb că va împiedica desfăşurarea acestor ''pseudo-referendumuri''.

Trupele ruse controlează în prezent mai puţin de jumătate din regiunea Harkov. Confruntată cu rezistenţa îndârjită a armatei ucrainene, armata rusă a renunţat în luna mai la tentativa de a lansa un asalt asupra oraşului Harkov, dar continuă să-l bombardeze cu artileria de pe poziţii din exteriorul zonei sale periferice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.