Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că renunță la supraimpozitarea clădirilor istorice nereabilitate

Facebook.com/Dominicprimar
dominic fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că renunță la supraimpozitarea clădirilor istorice nereabilitate. Măsura va fi în vigoare doar anul viitor, ceea ce va oferi un răgaz proprietarilor să facă reparații, iar autorităților să creeze un nou cadru legal, anunță MEDIAFAX.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat marți că pentru anul viitor nu are în vedere supraimpozitarea proprietarilor de clădiri istorice nereabilitate. Asta deoarece procedura prin care au fost majorate taxele nu este corectă și poate fi atacată în instanță.

Citeste si: FOTO-VIDEO Rusia trimite armament greu și oficial aproape 2.000 de soldați în Nagorno-Karabakh: rolul Kremlinului în zonă

„În principiu, aceasta este o idee pe care o susțin, dar, din păcate, procedura prin care s-au făcut aceste supraimpozitări este una viciată, iar din această cauză primăria a fost dată în judecată de mai multe ori de către proprietarii care au avut de suferit în urma acestei decizii. Anul acesta nu voi propune Consiliului Local să emită aceste decizii de supraimpozitare pentru a putea pune la punct această procedură, dar și pentru a da timp proprietarilor să lucreze la aceste reabilitări. În cel mai scurt timp vom reveni cu mai multe facilități, vom veni în sprijin cu noi soluții, deoarece nu vrem doar să-i pedepsim pe proprietari. În concluzie, anul viitor nu vom avea o supraimpozitare până când nu vom avea o procedură legală bine pusă la punct”, a declarat Dominic Fritz.

Edilul șef al Timișoarei a explicat că din punct de vedere juridic, cei care au plătit impozite mărite, vor putea să primească banii înapoi doar dacă măsura a fost contestată în instanță și au o sentință favorabilă. De asemenea, Fritz a dezvăluit faptul că una dintre cele mai complicate probleme ale Primăriei este numărul mare de litigii.

Citeste si: VIDEO - Tulburări puternice în Armenia, după capitularea rușinoasă: Președintele Parlamentului a fost SNOPIT în bătaie

„Avem de plată despăgubiri de 3,8 milioane de lei pentru procesele pierdute în instanță. Primăria are 2.500 de litigii pe rol. O să fie una dintre cele multe sarcini ale noastre. Să analizăm ce fel de litigii sunt și să reducem din numărul lor, ar trebui să avem altceva de făcut decât să fim în instanță. Și, din păcate, multe dintre ele le pierdem. Suntem într-o situație provocatoare în Primăria Timișoara”, a precizat Dominic Fritz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.