Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul proiect de Pasaj rutier finanțat prin PNRR se construiește la Maramureș (Video)

CJ Maramureș
pasaj rutier maramures clubul vacarilor

În luna septembrie, va fi demarată procedura de licitație publică pentru proiectare cu execuție a Pasajului rutier de la Clubul Văcarilor din Baia Mare, un proiect important de infrastructură pentru Maramureș, inițiat de președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.

În urma finalizării studiului de fezabilitate pentru Pasajul rutier de la Clubul Văcarilor, s-a stabilit că pasajul va avea două benzi pe sens, benzi suplimentare de acces pe pasaj, care vor duce la lărgirea DN 1C spre localitatea Recea, va avea o lungime totală de 495 de metri și va fi un punct important de legătură cu centura metropolitană a Municipiului Baia Mare.

Conform estimărilor, în luna ianuarie 2023 va fi semnat contractul cu firma câștigătoare, termenul de realizare a pasajul fiind de 12 luni din momentul demarării lucrărilor.

Proiectul este în valoare de peste 98 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Implementarea acestui obiectiv de investiții va fi asigurată printr-un parteneriat între Consiliul Județean Maramureș, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) și Primăria Baia Mare.

”Acest proiect este unul foarte așteptat de locuitorii din Baia Mare, din împrejurimi, dar și din întreg județul Maramureș, fiind principala intrare în Municipiul Baia Mare. Proiectul va avea o importanță majoră pentru fluidizarea traficului, dar și pentru crearea de noi conexiuni rutiere cu drumurile naționale și europene”, a declarat președintele administrației județene, Ionel Bogdan.

Consiliul Județean Maramureș a demarat încă de anul trecut trei proiecte de pasaje rutiere care să decongestioneze traficul în cele mai importante intrări în Municipiul Baia Mare.

Pentru primul proiect, care vizează realizarea Pasajului rutier suprateran la intrarea în Baia Mare dinspre județul Cluj, aleșii județeni au votat ieri parteneriatul de implementare și indicatorii tehnico-economici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.