Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prințul Charles a dezvăluit că își alimentează mașina cu combustibil pe bază de vin și brânză

bbc.com
Prințul Charles, Camilla

Prințul Charles a dezvăluit rețeta secretă cu care își alimentează automobilul Aston Martin – și este delicioasă. El le-a spus jurnaliștilor BBC că și-a modificat mașina pe care o condus-o în ultimii 50 de ani pentru a funcționa pe bază de vin și brânză, conform smartradio.ro.

Aston Martin-ul folosește un combustibil pe care Charles îl denumnște E85, realizat din ceea ce el numește „vin alb englezesc și zer obținut în urma procesului de producere a brânzei”.

E85 se referă de regulă la combustibilul care are 85 de procente de bioetanol și 15 procente de benzină fără plumb.

Bioetanolul este o sursă regenerabilă de energie produs prin fermentarea zahărului și amidonului din plante. De regulă se folosește trestie de zahăr sau cereale, dar poate fi obținut și dintr-o combinație de vin și brânză.

Prințul Charles este un activist convins când vine vorba de protejarea mediului înconjurător. În 2020 a început o colaborare cu designerii Vin + Omi pentru a produce o colecție de haine realizate din urzicile pe care le are în grădină.

Cum îți transformi mașina pentru a funcționa pe bioetanol

Dacă nu vrei să-ți iei o mașină nouă care să funcționeze pe bioetanol, atunci o poți transforma pe cea pe care deja o deții și care consumă combustibili clasici.

Deși ai nevoie de o investiție inițială destul de mare, bioetanolul este mult mai ieftin de produs, așa că vei recupera banii în timp. E85 va ajuta motorul să aibă emisii mai mici de carbon și chiar face ca motorul să fie mai puțin zgomotos.

Chiar și mașinile clasice sunt convertite în automobile „verzi”, în Marea Britanie. Poate dura aproximativ șase luni, iar costurile se situează în jurul a 30.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.