Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Harry obţine condamnarea unui ziar britanic pentru interceptări telefonice

hellomagazine.com
printul-harry

Înalta Curte britanică a decis vineri că prinţul Harry a fost victima pirateriei telefonului său mobil de către Mirror Group Newspapers şi i-a acordat daune de 140.600 de lire sterline (aproximativ 164.000 de euro).

Judecătorul a constatat că 15 din cele 33 de articole contestate folosite în proces au fost rezultatul pirateriei informatice în e-mailul fiului cel mic al regelui Charles III sau al anturajului său. Judecătorul a subliniat, de asemenea, "suferinţa" pe care Harry a suportat-o "ca urmare a activităţii ilegale îndreptate împotriva sa şi a celor apropiaţi", potrivit news.ro.

Prin intermediul avocatului său, Prinţul Harry a salutat condamnarea tabloidului.

"Sentinţa de astăzi îmi dă dreptate şi îmi oferă încredere", a declarat David Sherborne, avocatul său la Înalta Curte din Londra, în numele ducelui de Sussex, într-o declaraţie cu un limbaj ferm împotriva practicilor presei faţă de el, concluzionând: "Misiunea continuă".

Aceasta este prima victorie pentru prinţ, care a lansat mai multe bătălii juridice împotriva presei tabloide. În procesul actual, deschis în mai 2023, prinţul Harry l-a acuzat pe editorul Daily Mirror că a folosit metode ilegale pentru a colecta informaţii, inclusiv piratarea mesajelor telefonice, între 1996 şi 2010.

 

"Piratarea telefoanelor a fost practicată la scară industrială de cel puţin trei ziare la acea vreme şi nu există nicio îndoială în această privinţă", a declarat ducele de Sussex, care a depus mărturie la Londra în iunie.

Aceasta a fost prima apariţie a unui membru al familiei regale în instanţă de când viitorul Edward al VII-lea a apărut în 1891 pentru un proces de calomnie.

Prinţul, în vârstă de 39 de ani, consideră ziarele tabloide responsabile de moartea mamei sale Diana, care a fost urmărită de paparazzi la Paris în 1997. De asemenea, el învinovăţeşte presa pentru ceea ce el descrie ca fiind hărţuirea lui Meghan şi pentru relaţia sa proastă cu familia acesteia.

Harry l-a acuzat pe editorul Daily Mirror şi al ediţiilor sale de duminică de piraterie informatică şi de colectare ilegală de informaţii, în special prin utilizarea de detectivi particulari.

Grupul a respins mare parte din acuzaţii, negând în special orice piratare a mesajelor vocale. Cu toate acestea, a recunoscut o serie de practici ilicite - în cinci dintre cele 33 de articole publicate între 1996 şi 2009 care au fost incluse în procedură -, inclusiv utilizarea unui detectiv particular în legătură cu o ieşire în club de noapte în 2004, şi şi-a cerut scuze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.