Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman este de neatins în ancheta privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

Ventures Onsite
Mohammed bin Salman

Apelurile de a recunoaşte responsabilitatea prinţului moştenitor saudit Mohammad bin Salman în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi constituie o 'linie roşie', a declarat miercuri ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, citat de AFP preluată de Agerpres.

Într-un interviu acordat postului de televiziune britanic BBC, şeful diplomaţiei saudite a afirmat că nicio discuţie care îl denigrează pe prinţul moştenitor sau pe tatăl său, monarhul saudit, nu va fi tolerată.

'În Arabia Saudită, guvernul nostru constituie o linie roşie. Gardianul celor două moschei sacre şi prinţul moştenitor sunt o linie roşie', a insistat el.

'Ei reprezintă fiecare cetăţean şi fiecare cetăţean saudit îi reprezintă. Şi nu vom tolera nicio discuţie despre ceva care îl denigrează pe monarhul nostru sau pe prinţul moştenitor', a adăugat ministrul saudit.

Potrivit unor informaţii, citate de AFP, Khashoggi a fost atras la Consulatul ţării sale din Istanbul în data de 2 octombrie, unde a fost ucis cu cruzime şi dezmembrat. Rezident american, care colabora de mai mult timp cu publicaţia The Washington Post, el era un critic virulent al prinţului moştenitor saudit.

După mai multe negări, autorităţile saudite şi-au recunoscut în cele din urmă responsabilitatea în uciderea jurnalistului şi au declarat că au arestat 21 de persoane în acest caz. Cu toate acestea, un raport CIA, obţinut de presa americană, menţionează implicarea lui Mohammad bin Salman, supranumit 'MBS', în asasinarea jurnalistului.

În interviul pentru BBC, ministrul de externe saudit a insistat că prinţul moştenitor nu are nimic de a face cu această crimă. 'Am fost foarte clari. Am deschis o anchetă, care continuă, şi vom pedepsi persoanele care sunt responsabile pentru aceasta', a spus el.

Şeful diplomaţiei saudite a cerut de asemenea Ankarei să pună la dispoziţia Riadului informaţiile de care dispune şi să nu le transmită presei.

Ministrul de externe saudit a mai declarat că moartea jurnalistului a fost o 'operaţiune necontrolată' a unor agenţi de informaţii.

Preşedintele american Donald Trump a ignorat miercuri criticile care îi reproşează că încearcă să absolve de vină puterea saudită în cazul asasinării lui Khashoggi, lăudând Riadul pentru menţinerea unui preţ scăzut la petrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.