Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari cu răspândirea viruslui în Coreea de Sud - Înăsprirea restricţiilor a fost extinsă în toată ţara

www.aljazeera.com
Coreea de sud

Coreea de Sud a anunţat sâmbătă că va extinde pe întreg teritoriul său, începând de duminică, înăsprirea restricţiilor aplicate deja în regiunea Seul, pentru a frâna răspândirea noului tip de coronavirus, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: CAB îl LOVEȘTE în plin pe Liviu Dragnea - Încarcerea sa este una perfect legală iar el rămâne în spatele gratiilor

Decizia a fost luată în condiţiile în care Coreea de Sud, care până acum a reuşit să combată epidemia datorită unei strategii foarte avansate de testări şi monitorizare a persoanelor infectate, a înregistrat mai mult de 300 de noi cazuri de COVID-19 timp de două zile consecutiv, dintre care 332 sâmbătă, un record din martie până în prezent.

"Suntem într-o fază foarte fragilă care ar putea duce la declanşarea unui al doilea val (de contaminări) la nivel de naţional", a estimat ministrul sud-coreean al sănătăţii Park Neung-hoo în timpul unei conferinţe de presă.

Citește și: Una dintre judecătoarele de care a vrut să scape Dragnea l-a condamnat pe fostul senator Olosz Ghergely - Motivele avocaților pentru eliberarea fostului lider

Coreea de Sud a interzis începând de marţi marile adunări publice şi a ordonat închiderea cluburilor de noapte, a muzeelor, precum şi a unor restaurante în Seul şi în regiunea capitalei, din cauza creşterii numărului de contaminări.

Restricţiile întărite se referă la întâlnirile de persoane, dar şi la activităţi sportive profesionale, competiţiile urmând să fie din nou disputate în spatele uşilor închise.

Citește și: Dragnea 'SE IA DE GULER' cu procurorul DNA pentru susținerile din sală - A comparat discursul magistratului cu cel al unui ministru 'de tristă amintire'

Toate plajele din Coreea de Sud vor fi de asemenea închise începând de la miezul nopţii.

Până în prezent, Coreea de Sud a înregistrat în total 17.002 cazuri de contaminare, dintre care jumătate provin din regiunea Seul, şi 309 decese, la o populaţie de 51 de milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.