Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru Ion Țiriac: E acuzat de evaziune fiscală

ion tiriac

Ion Țiriac se afla din nou in mijlocul unui scandal in Spania, unde este acuzat ca a facut un profit de 34 de milioane de euro in 2014 fara sa plateasca taxe fiscale in tara in care a obtinut banii. Contractul pe care o companie aflata in proprietatea lui Ion Țiriac il are cu municipalitatea orasului Madrid, privind organizarea anuala a unui turneu de tenis, a intrat in vizorul presei din Spania, care sustine ca ar fi plin de nereguli.

Citește și: Unica MĂRTURIE COMPLETĂ din România: Cum m-a ocolit MOARTEA pe 30 octombrie

Concret, jurnalistii de la portalul Zoom News descriu contractul ca fiind "cartoful fierbinte" al Manuelei Carmena, primarul orasului Madrid incepand cu 13 iunie 2015. Principala nemultumire a ibericilor pleaca de la faptul ca autoritatile din Madrid investesc anual milioane de euro intr-un turneu detinut de o companie privata, a lui Ion Țiriac.

Citește și: TERIFIANT Ce spune un chirurg plastician după 32 de ore de gardă: Avem nevoie să știm adevărul

Si de aici incep acuzatiile presei din Spania. Primul repros care i se aduce lui Țiriac este acela ca firma Madrid Trophy Promotion (aflata in proprietatea omului de afaceri) are sediul fizic in Caja Magica, arena aflata in proprietatea Primariei Madrid.

"Aceasta arena sportiva se afla in proprietatea municipalitatii, dar este folosita drept domiciliu pentru o companie privata. Asta incepand cu anul 2013! Este adevarat ca incepand cu 2012 ea este concesionata, insa si inainte de aceasta data firma MTP a avut sediul intr-o alta institutie a municipalitatii", scrie publicatia spaniola.

Vezi și: Să-ţi fie ruşine, Gabriel Oprea! Nu cu zeci de morţi ştergi urma unei alte morţi

Apoi, jurnalistii il acuza pe Tiriac ca incearca sa evite plata taxelor din Spania, intrucat sediul fiscal al companiei-mama, Mantrag Holdings BV, este situat in Amsterdam.

"Olanda este considerata un teritoriu cu taxe foarte scazute, in care mii de companii si-au gasit casa. Astfel, castigurile de la Madrid Open sfarsesc intr-un pseudo-paradis fiscal", mentioneaza Zoom News.

Citește și: ȘOCANT Mărturia unei asistente care a ajuns să salveze vieți în clubul GROAZEI: AM VĂZUT IADUL!

Publicatia iberica noteaza ca in spatele celor doua companii amintite se afla Ion Tiriac, pe care il descrie ca fiind "o figura controversata, acuzat intotdeauna ca evita plata taxelor de catre presa romana".

Apoi, jurnalistii spanioli ofera detalii din contractul pe care Ion Tiriac il are cu autoritatile orasului Madrid privind organizarea turneului de tenis in capitala Spaniei.

Citește și: CUTREMURĂTOR Primele imagini cu haosul din club în timpul incendiului / VIDEO 18+

"Contractul a fost prelungit in 2012 de primarul Ana Botella pana in 2022 si este blindat in favoarea lui Tiriac", sustine Zoom News, care mentioneaza ca bugetul anual ar fi de 58 de milioane de euro.

Publicatia spaniola se intreaba insa daca noul primar al orasului, Manuela Carmena, va incerca sa rupa contractul cu Ion Tiriac, in conditiile in care si-a facut un obicei din a distruge intelegeri controversate facute de fosta conducere.

Citește și: LISTA cu cei morți în incendiul din clubul Colectiv

Contactati pentru a comenta acest subiect, reprezentantii Primariei au spus doar ca "lucram la asta".

Sursa citata mai scrie ca Primaria Madrid a investit, in ultimii doi ani, 10 milioane de euro "intr-un turneu care nici macar nu umple tribunele".

Citește și: Dacă TRAGEDIA din clubul Colectiv NU A FOST ACCIDENT?

In tot acest timp, potrivit Zoom News, Ion Tiriac ar fi realizat un profit de 34 de milioane de euro in 2014, din care a platit taxe in Spania de doar 60 de mii de euro.

Pe de alta parte, Ion Tiriac a descris, in urma cu cateva luni, turneul de la Madrid ca fiind "cel mai important eveniment social din Spania", scrie ziare.com

Citește și: Gigi Becali: Îmi vine să plâng! Țineau degetele lui Satan, e semnul lui, încornorarea lui

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.