Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesele de la care Udrea așteaptă SALVAREA privind dosarul Gala Bute BAT pasul pe loc - ICCJ așteaptă răspunsurile CJUE și a amânat unul pentru luna octombrie

elena udrea

Completul de cinci judecători de la instanța supremă  a amânat, marți, la cererea fostului șef al Fdereației Române de Box, Rudel Obreja, judecare recursului în casație depus față de condamnarea definitivă a sa și a Elenei Udrea la cinci, respectiv, șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

Noul termen de judecată pentru calea extraordinară de atac a recursului în casație a fost stabilit tocmai pentru 19 octombrie, adică peste mai bine de patru luni.

Durata acestui termen de judecată nefiresc de lung este aceea că în paralele cu recursul în casație la instanța supremă un alt complet de cinci judecători judecă o contestație în anulare depusă de protagoniștii dosarului Gala Bute, care este tot o cale extraordinară de atac.

În respectivul proces completul de judecată a hotărât sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu un set de întrebări privind modalitatea și obligativitatea aplicării unei decizii a Curții Constituționale a României.

Totodată judecarea contestației în anulare a fost suspendată până la primirea răspunsurilor de la CJUE.

Citește și: Sesiunile de emoții se reiau la ICCJ pentru Elena Udrea - Încetată starea de urgență, dosarul Gala Bute continuă și se judecă recursul în casație

Astfel la termenul de marți al procesului în care se dezbate recursul în casație avocatul Elenei Udrea a cerut suspendarea judecării căii de atac până la momentul soluționării celelilalte căi de atac, contestația în anulare, proces care la rândul său este blocat de așteptarea răspunsurilor de la CJUE.

Avocatul a explicat că procedurile la Curtea de Justiție a Uniunii Europene sunt greoaie, că analizarea întrebărilor transmise de ICCJ a stagnat și pe fondul pandemiei, părțile, adică Udrea și avocatul său neputând să se deplaseze la instanța europeană pe fondul restricțiilor de circulație, astfel că cel mai protrivită ar fi suspendarea judecării recursului în casație.

La rândul său Rudel Obreja a solicitat printr-o cerere depusă la dosar doar amânarea judecării dosarului pe fondul epidemiei cu coronavirus.

În acest context instanța de judecată a respins cererea avocatului Elenei Udrea de suspendare a judecării recursului în casație și a admis cererea lui Rudel Obreja de amânare stabilind însă un termen mai lung, în eventualitatea finalizării procedurilor la CJUE și primirea răspunsurilor de la instanța europeană.

Concret, contestația în anulare, prima introdusă pe rolul instanței supreme ca și cale de atac are prioritate astfel că judecarea recursului în casație se ghidează după respectivul proces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.