Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul de vot la referendumul pentru demiterea primarului comunei braşovene Dumbrăviţa s-a încheiat -Prezenţa la vot, sub procentul de 30% necesar pentru ca r

vot alegeri referendum

Procesul de vot la referendumul desfăşurat duminică pentru demiterea primarului comunei braşovene Dumbrăviţa s-a încheiat. Prezenţa la vot este 25.59%, sub procentul de 30% necesar pentru ca referendumul să fie valabil, potrivit news.ro

La urne s-au prezentat 1.045 dintre cei 4.083 de alegători înscrişi în listele electorale, ceea ce înseammnă o prezenţă de 25,59%.

Pentru ca referendumul să fie valabil, era necesară o prezenţă de 30%.

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă a acuzat duminică PNL că ”aplică metode securistice în Dumbrăviţa, judeţul Braşov”. El afirmă că intimidarea alegătorilor, ameninţări, prezenţe în locuri interzise, este filmul evenimentelor prin care primarul Popa Zachiu împiedică oamenii să se exprime democratic la referendumul de demitere a sa.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că votarea la referendumul local organizat în comuna Dumbrăviţa, judeţul Braşov, în vederea consultării cetăţenilor privind demiterea primarului comunei, care s-a desfăşurat duminică s-a încheiat.

După închiderea localului secţiei de votare, preşedintele, în prezenţa membrilor biroului electoral, verifică starea sigiliilor de pe urnele de votare, sigilează fanta urnelor de votare, introduce ştampilele cu menţiunea "VOTAT" într-un plic care se sigilează prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare şi declanşează operaţiunile de numărare a buletinelor de vot şi de consemnare a rezultatului votării.

Operatorul de calculator asigură înregistrarea audio-video neîntreruptă a operaţiunilor efectuate de către membri pentru numărarea voturilor şi completarea proceselor-verbale. Înregistrările se realizează în localul de vot prin intermediul terminalelor informatice (tablete) puse la dispoziţie de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi se păstrează pentru o perioadă de 12 luni de la data încheierii perioadei electorale, în condiţiile legii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.