Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuror din Franța: Atacatorul de la sediul Poliţiei din Paris 'ar fi aderat la o viziune radicală a islamului'

islam

Autorul atacului care a ucis joi patru angajaţi ai Poliţiei din Paris "ar fi aderat la o viziune radicală a islamului" şi a fost în contact cu persoane din cadrul "mişcării islamiste salafiste", a declarat sâmbătă, Jean-Francois Ricard, procuror antiterorist, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Citește și: VIDEO Carnagiu pe o șosea din Ialomița: ZECE MORȚI și ȘAPTE răniți după ce un microbuz a lovit un TIR

Primele investigaţii au relevat "aprobarea ''de către acesta a ''anumitor abuzuri comise în numele acestei religii", "dorinţa lui de a nu avea anumite contacte cu femei", "justificarea sa" pentru atacurile asupra Charlie Hebdo din 2015, "schimbarea obiceiurilor vestimentare de câteva luni ", a relatat procurorul antiterorist în cadrul unei conferinţe de presă.

Mickael Harpon, un informatician în vârstă de 45 de ani care lucra la Direcţia de Informaţii a sediului Poliţiei din Paris (DRPP) din 2003, renunţase la "orice ţinută occidentală în favoarea unei ţinute tradiţionale pentru a merge la moschee", a explicat el.

Anchetele au permis, de asemenea, să fie identificate contacte între autor şi mai multe persoane care ar putea aparţine mişcării islamiste.

Acest bărbat fără antecedente penale, dar care a făcut obiectul unei proceduri pentru violenţă conjugală în 2009, s-a convertit la islam în urmă cu aproximativ 10 ani, a precizat Ricard, care a descris în detaliu parcursul criminalului joi, evocând o scenă "de o violenţă extremă".

Atacatorul a cumpărat în dimineaţa atacului două cuţite, un "cuţit de bucătărie metalic" de 33 de centimetri şi un "cuţit pentru scoici", pe care le-a ascuns asupra sa.

Cu ajutorul acestor cuţite, el a atacat mai mulţi colegi între orele 10:53 GMT şi 11:00 GMT, înainte de a fi împuşcat de un poliţist stagiar în curtea sediului.

Vezi și: Dana Gârbovan, despre numirea Laurei Codruța Kovesi procuror-șef european: 'E una politică. Nu a existat o competiție reală'

Studierea telefonului soţiei sale, al cărei arest, început joi, a fost prelungit din nou sâmbătă pentru 48 de ore, a relevat că cuplul a "schimbat 33 de SMS-uri în dimineaţa faptelor" între 09:21 GMT şi 09:50 GMT.

"Pe parcursul acestei conversaţii, autorul atacului a făcut afirmaţii cu conotaţii exclusiv religioase care s-au încheiat cu expresiile: + Allah akbar + apoi + sunt iubitul nostru profet, Muhammad, şi meditez la Coran", a povestit procurorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.