Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul care îl anchetează pe Trump, verificat de Comisia Judiciară din SUA: ce i se reproșează lui Alvin Bragg

alvin bragg

Comisia judiciară a Camerei Reprezentanților din SUA va audia „victimele" politicilor procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg (cel care îl anchetează pe Donald Trump), în timpul unei audieri care va avea loc săptămâna viitoare la New York, informează NY Post.

O sursă a declarat pentru The Post că audierea va examina "criminalitatea galopantă din New York și victimele lui Alvin Bragg".  Republicanii l-au acuzat pe Bragg că a fost blând față de criminalitatea convențională, în timp ce a îmbrățișat o „teorie juridică” nouă pentru a intenta primul proces penal împotriva unui fost președinte.

Nu este clar dacă președintele comisiei, Jim Jordan, îl va invita pe Bragg la audieri, dar o sursă a declarat pentru The Post că această inițiativă nu a fost exclusă. Sursa a spus că se așteaptă ca „victimele" "eșecului de a urmări penal" al lui Bragg să fie martori, deși nu a fost în măsură să prezinte lista de martori așteptați.

Context

Înainte de a urmări punerea sub acuzare a lui Trump, Bragg, un ales democrat, a redus gravitatea acuzațiilor împotriva multor infractori. De la 1 ianuarie 2022, când a preluat funcția, până la sfârșitul lunii noiembrie, Bragg a retrogradat 52% din cazurile de infracțiuni la infracțiuni minore, a relatat The Post. Atunci când au fost aduse acuzații de infracțiune, biroul său a obținut o condamnare în doar 51% din cazuri. Ambele procente au fost mai mici decât în ultimii ani comparabili.

Bragg, criticat și de fostul procuror general Bill Barr

Fostul procuror general american, Bill Barr, a criticat duminică procesul penal intentat de procurorul districtual din ManhattanAlvin Bragg, împotriva fostului președinte Donald Trump, ca fiind un „abuz” al procurorului și o lovitură „partizană”, care nu face decât să întărească șansele democraților de a păstra Casa Albă în 2024.

Trump spune că este nevinovat

Trump, primul președinte american pus sub acuzare, a pledat nevinovat săptămâna trecută, la Curtea Supremă din Manhattan, la 34 de capete de acuzare pentru falsificarea unor documente de afaceri în legătură cu presupusele plăți de "bani pt tăcere” către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels înainte de alegerile din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.