Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul care a anchetat-o pe Oana Zăvoranu, supranumit și procurorul vrăjitoarelor, face noi DEZVĂLUIRI despre Augustin Lazăr: I-am spus că nu e problema lui

Max Bălăşescu, fost procuror, a vorbit, la Antena 3, despre acuzațiile pe care i le-a adus procurorului general Augustin Lazăr. Max Bălășescu a ajuns celebru în urma dosarului în care Oana Zăvoranu le-a acuzat pe mai multe vrăjitoare că au escrocat-o.

Max Bălășescu arata că în 1998, când ancheta devalizarea Băncii Bankcoop, a fost vizitat de un ofiţer SRI care i-a spus că trebuie să analizeze dacă este oportună arestarea directorului băncii, întrucât a sprijinit SRI. În cauză a intervenit şeful său, Augustin Lazăr, care i-a luat dosarul.

”Aceste discuții aveau loc frecvent între procurorul-șef și cei de caz. Problema a fost nu doar că mi s-a luat dosarul ci că s-a și revocat emiterea mandatului de arestare. A fost anulat de către Augustin Lazăr. A fost prima și ultima dată când m-am întâlnit cu respectivul ofițer SRI, mă aștepta în fața biroului, mi-a arătat legitimația și că vrea să discute despre dosarul aflat în instrumentarea mea. L-am invitat în birou, mi-a spus că este vorba despre acest dosar, că a aflat că urmează să emit mandatul de arestare și că oportunitatea măsurii privative, ar trebui să mă gândesc dacă este cazul să emit mandat de arestare. I-am spus că nu e problema lui, mi-a pus niște hârtii în față, ceva legat de activitate, încerca să întârzie emiterea mandatului.

Citește și: Andreea Bălan a început anul în forță! Câți bani a cerut artista de Revelion

Din punctul lui de vedere, da, dar ar trebui în primul rând ca să infirme ce spun eu, ar trebui să arate acele ordonanțe. Dacă eu nu am dreptate, mereu există o urmă a dosarelor, în acea urmă se găsesc toate actele procesuale. Să scoată acele documente, inclusiv repartizarea, sunt la dosar, să le prezinte opiniei publice, atunci eu aș fi mincinos. I-am spus să vină cu documentele” a spus Max Bălășescu.

Fostul procuror Max Bălăşescu a fost condamnat (pe când era procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov), în 2013, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită pentru că a pretins de la un denunţător, cu titlu de mită, "un folos reprezentând o sumă de bani care, iniţial, nu a fost particularizată, urmând ca Ene Cristian Marian şi Simirianu Marian (alţi inculpaţi din dosar, n.r.) să stabilească cu denunţătorul suma exactă". Denunţătorul era cercetat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave într-un dosar penal aflat în instrumentarea procurorului Bălăşescu. Bălăşescu a fost eliberat în 2015.

Citește și: Anul 2019 este anul schimbărilor! Vor expira mandate ale șefilor din Justiție .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.