Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general ridică în slăvi DNA, după victoria lui Kovesi în fața lui Toader, de la CSM: 'Atunci când sunt valuri...'

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Augustin Lazar

Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat, miercuri, la bilanţul DNA, că anul 2017 a fost un an sensibil, însă nu ar dramatiza în sensul că a fost greu, spunând că, atunci când sunt valuri, magistraţii îşi pot da măsura profesionalismului.

”Anul 2017 într-adevăr a fost un an mai sensibil, mai complicat. Nu aş dramatiza, în sensul că a fost un an greu. Când mă uit în sală, văd magistraţi ai Ministerului Public care au ajuns la maturitatea profesională şi care acum trebuie să demonstreze că pot face faţă problemelor adevărate. (...) Atunci când sunt valuri ne putem da măsura profesionalismului”, a afirmat Augustin Lazăr, a declarat Augustin Lazăr.

Citește și: INCENDIAR! Klaus Iohannis, atac DEVASTATOR la adresa Coaliției și Guvernului, la bilanțul DNA: 'Minciuna umblă cât umblă, până i se înfundă'

Procurorul general a precizat că, după cum se vede, ”corupţia rămâne în continuare un fenomen mai actual ca oricând”.

El a spus că acest fenomen nu este un brevet românesc, corupţia fiind un fenomen internaţional care a generat efortul comun al statelor.

Citește și: Vicele CSM explică de ce a respins cererea de revocare a lui Kovesi. Replică la criticile din spaţiul public

Lazăr a menţionat că, în rapoartele experţilor europeni, DNA a fost evaluată între cele cinci structuri europene care sunt recomandate pentru exemplu de bune practici. Procurorul general a apreciat ”eficienţa managementului DNA”. "Observând calitatea inculpaților, vedem că majoritatea sunt demnitari. Direcția își face datoria, în conformitate cu competențele sale", a spus Lazăr.

Augustin Lazăr a ţinut să amintească şi cazurile de magistraţi trimişi în judecată şi a precizat că prezintă aceste date pentru că în spaţiul public s-a vorbit despre lipsa răspunderii magistraţilor. El a spus că aceştia răspund inclusiv penal, dar probabil că discursul public la care s-a referit a avut în vedere răspunderea anumitor magistraţi, care au dat anumite soluţii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.