Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul de rachete spaţiale Relativity Space vizează noi produse cu ajutorul unei noi imprimante 3D

nasaspaceflight.com
Relativity Space rachetă complet reutilizabilă printare 3D spatiu cosmos

Producătorul de rachete spaţiale Relativity Space a construit un robot uriaş de printare 3D, care ar putea să îi permită acestei companii să construiască şi alte produse pe lângă rachetele pe care intenţionează să le lanseze în viitorul apropiat, a anunţat CEO-ul său, citat de Reuters.

Acest start-up cu sediul în Los Angeles vizează sfârşitul anului 2022 pentru lansarea inaugurală a rachetei sale Terran 1, construită în principal din componente printate 3D, a precizat CEO-ul Tim Ellis. Terran 1 este una ditre cele câteva mici lansatoare americane dezvoltate de companii noi pentru a trimite sateliţi pe orbita Pământului, potrivit Agerpres.

Versiunea actualizată a imprimantei 3D a companiei Relativity Space, cea mai recentă din gama "Stargate", va fi folosită majoritar pentru a construi generaţia viitoare de rachete Terran R, care vor avea dimensiuni mai mari. Tim Ellis mai spune că acest start-tup ar putea, de asemenea, să exploreze şi alte proiecte, precum energia curată şi "materiale pentru alte aplicaţii".

Relativity Space lucrează cu o companie de fuziune nucleară pentru a folosi imprimanta sa 3D cu scopul de a printa părţi ale unui reactor de fuziune, a dezvăluit Tim Ellis. El a refuzat să numească explicit acea companie, invocând un acord de confidenţialitate.

Start-up-ul din Los Angeles şi-a centrat linia de producţie a rachetelor pe imprimantele sale 3D dezvoltate pe plan intern, considerând această strategie drept un avantaj faţă de competitori, cu scopul de a simplifica designul şi producţia de motoare şi părţi ale unor rachete spaţiale.

Noua sa imprimantă este de 7-12 ori mai rapidă decât versiunile anterioare şi a fost concepută pentru a printa patru rachete Terran R pe an, a precizat Tim Ellis. Compania Relativity Space a semnat până acum contracte de 1,2 miliarde de dolari pentru a lansa rachete din gama Terran R.

Rivalii săi, precum Astra Space şi Rocket Lab, oferă produse secundare, precum părţi de sateliţi, pentru a obţine venituri mai mari în contextul proiectelor costisitoare şi mari consumatoare de timp care privesc dezvoltarea de rachete.

Interesul global pentru fuziunea nucleară, o formă emergentă din domeniul generării de energie, a crescut tot mai mult într-o perioadă marcată de nevoia de a reduce emisiile de carbon. Conceptul este susţinut de anumiţi oameni de ştiinţă, care îl consideră o sursă de energie potenţial crucială pentru planificatele aşezări umane de pe Lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.