Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profanarea unui cimitir evreiesc l-a scos din minți pe Macron: Președintele frencez promite pedepse exemplare

captura TV
Macron Emmanuel

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat marţi să acţioneze, să legifereze şi 'să pedepsească', la sosirea sa la cimitirul din Quatzenheim, în estul Franţei, unde 96 de morminte evreieşti au fost acoperite de zvastici, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

"Vom lua măsuri, vom adopta legi şi vom pedepsi", a declarat şeful statului, discutând cu localnici consternaţi. Însoţit de marele rabin al Franţei, Haim Korsia, şi purtând kippa, el s-a recules apoi în faţa mai multor morminte.

În contextul înmulţirii numărului de acte antisemite în Franţa, creştere ilustrată şi de această acţiune de profanare, pentru marţi sunt programate adunări în întreaga ţară.

În opinia lui Emmanuel Macron, însoţit de asemenea şi de ministrul de interne Christophe Castaner, acum trebuie 'zguduite conştiinţele', făcând apel la o 'reacţie populară' şi la 'forţa pe care o avem fiecare din noi'.

"Cei care au făcut asta nu sunt demni de republică. Aceasta îi va pedepsi", a insistat el, în timp ce un localnic i-a spus că "suntem mişcaţi profund".

Denunţându-i puţin mai târziu pe autorii acestei profanări, "un grup de indivizi plini de ură", şeful statului francez a spus că s-a deplasat la faţa locului "pentru a arăta solidaritatea întregii Franţe".

Macron şi-a exprimat hotărârea, "hotărârea noastră deplină, de a lupta împotriva antisemitismului sub toate formele şi împotriva tuturor acestor feţe ale urii".

"Vor avea loc în această seară în multe oraşe din Franţa adunări la apelul tuturor forţelor politice care vor exprima de asemenea această emoţie şi această mobilizare a ţării", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.