Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorii află săptămâna viitoare cu cât le vor crește lefurile

Inquam Photos / Octav Ganea
lideri sindicate educatie

Sindicaliștii din Educație s-au întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu premierul Marcel Ciolacu și au discutat despre majorarea salariilor din învățământ în anul 2024, dar și despre inechitățile salariale.

Astfel, potrivit unui document consultat de STIRIPESURSE.RO, referitor la majorarea salarială pentru anul 2024, reprezentanții federațiilor sindicale au solicitat un procent, care să fie în consonanță cu dispozițiile O.U.G. nr. 57/2023 și cu grila de salarizare propusă de Ministerul Educației și organizațiile sindicale reprezentative din sistemul educațional, ce a fost înaintată Ministerului Muncii încă din vara acestui an.

De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a convenit ca luni, 27 noiembrie, să se definitiveze grila privind majorarea salariilor personalului din învățământ pentru anul 2024, pentru a se putea calcula impactul financiar.

Totodată, pe parcursul săptămânii viitoare se va desfășura discuția finală cu Marcel Ciolacu și se va decide majorarea salarială ce se va acorda în anul 2024.

În ceea ce privește inechitățile salariale din sistemul de învățământ, în special cele cu care se confruntă personalul încadrat pe funcții de conducere, s-a convenit ca acestea să fie înlăturate prin același act normativ care va stabili majorările salariale de care va benenfica personalul din sistem începând cu 1 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.