Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorii care vor să supravegheze la examene ar putea să fie obligați să se vaccineze

prin ajutor profesori

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că profeosrii ar putea să fie obligați să se vaccineze dacă vor să participe la supravegherea examenelor din această vară.

„Pentru a intra în sală să supraveghezi cred că e corect să se pună condiția doar ca acei profesori care sunt vaccinați să aibă acces. Am dat un exemplu: să-i putem motiva și impulsiona.

Eu nu pot să-mi explic reticiența profesorilor. Nu am o explicație.

Urmare a informării și din alte state profesorii își pun întrebări. Și trebuie să fie primite răspunsuri de la cei cu credibilitate, dar credibilitatea diferă de la o vârstă la alta.

Luăm în considerare și cazurile în care vaccinarea nu este recomandată din punct de vedere medical.

Dar mă gândesc să cerem directorilor de școală să facem un sistem de informare împreună cu părinții”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

„Am constatat că sunt mulți colegi care au dificultăți să se înscrie într-o platformă. Nu voribim de profesori din mediul rural, ci din mediul urban”, a conchis ministrul.

Ministrul anunță că, în contextul în care urmează examenele naționale, există varianta, așa cum a fost pentru orele remediale 100 de lei brut pe oră, să existe un tarif similar și pentru supraveghere.

Întrebat dacă este vorba despre o regulă, Cîmpeanu a răspuns că a dat un exemplu pentru a impulsiona „o decizie corectă de vaccinare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.