Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorilor chiar le pasă: Peste 60% dintre ei s-au vaccinat - 'România este pregătită pentru a face faţă unui eventual val patru', spune Sorin Cîmpeanu

bbci.co.uk
profesor profesoara scoala cursuri educatie elevi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că 60% din personalul din învăţământ este vaccinat anti-COVID cu una sau două doze.

"Îmi permit să fiu optimist cu modul în care este pregătită România pentru a face faţă unui eventual val patru. Din perspectiva funcţionării şcolilor, dincolo de dorinţa noastră a tuturor ca acest val patru să nu existe sau să nu aibă influenţe semnificative asupra societăţii în general şi asupra şcolii în special, am luat toate măsurile care depind de Ministerul Educaţiei şi aşteptăm reglementări care ţin de organismele sanitare, de CNSU. (...) Am solicitat deja o analiză la nivelul platformei de vaccinare. Ultimele date ne-au arătat că 60% din personalul din învăţământ este deja vaccinat cu una şi două doze. Această situaţie a fost culeasă de Ministerul Educaţiei prin interogări directe. (...) Vom reîncepe operaţiunea de interogare. Ne interesează extrem de mult înainte de începerea anului şcolar să ştim un update al situaţiei celor vaccinaţi cu una şi cu două doze - personal didactic sau personal didactic auxiliar sau nedidactic", a afirmat ministrul.

El a subliniat importanţa şi necesitatea vaccinării anti-COVID şi a testării, scrie agerpres.ro.

"Vom susţine în continuare importanţa şi necesitatea vaccinării şi testării. Există deja la nivel de proiect propuneri în mai multe domenii de activitate să se impună testarea pentru toţi aceia care nu au fost vaccinaţi sau nu au trecut prin boală, spre exemplu, este una din variante", a menţionat Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.