Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul OMV Petrom a scăzut drastic cu aproape 60%

petrom omv

OMV Petrom a avut la noua luni un profit net de 991 milioane lei (223,1 mil.euro), în scadere cu 59% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si pierderi în trimestrul al treilea, vânzarile coborând în ianuarie-septembrie cu 16%, la 13,62 miliarde lei (3,06 mld. euro), dupa ce pretul titeiului la nivel international s-a înjumatatit fata de cotatiile din 2014.

În intervalul iulie-septembrie compania a avut pierderi de 46 milioane lei, fata de un profit de 691 milioane lei în precedentele trei luni.

"În primele noua luni din 2015, performanta financiara a Grupului a fost sever afectata de scaderea cu aproximativ 50% a preturilor titeiului comparativ cu perioada similara a anului precedent. Într-un mediu de piata cu preturi mici la titei ce ar putea dura, am decis sa ne reducem estimarile privind pretul viitor al titeiului, ceea ce a determinat ajustari de depreciere ale unor active din segmentul Upstream. Efectul negativ din Upstream a fost doar partial compensat de rezultatele bune din Downstream, datorate modelului nostru de afaceri integrat si sustinute de marjele de rafinare îmbunatatite, precum si de cererea de produse crescuta", a declarat directorul general al companiei, Mariana Gheorghe, potrivit Mediafax.

Ea a adaugat ca OMV Petrom a continuat sa-si limiteze cheltuielile de capital si costurile operationale.

Productia de hidrocarburi a grupului s-a mentinut stabila fata de anul precedent, ca urmare a investitiilor si descoperirilor anterioare, care au compensat declinul natural si nivelul actual redus al
investitiilor.

"În parteneriat cu ExxonMobil, am continuat activitatile de explorare în blocul Neptun Deep: anul acesta am finalizat patru sonde si am început forajul la cea de-a cincea. Vom continua sa ne ajustam nivelul de activitate, mentinând totodata o pozittie financiara solida. În plus, asa cum am subliniat si în trecut, investitiile viitoare ramân dependente de un cadru fiscal si de reglementare stabil si favorabil investitiilor pe termen lung, precum si de fundamentele de piata adecvate", a mai spus Gheorghe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.