Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul Societe Generale afectat de rezultatele slabe ale diviziei de retail din Franţa

societe generale

Grupul bancar francez Societe Generale a raportat vineri rezultate trimestriale peste aşteptări, graţie performanţelor solide ale diviziei de investiţii care au contracarat rezultatele slabe ale diviziei de retail din Franţa, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În perioada iulie-septembrie 2023, Societe Generale a realizat un profit net de 295 milioane de euro, peste estimările analiştilor care mizau pe un rezultat de 168 milioane de euro. Însă în raport cu trimestrul al treilea al anului trecut, profitul Societe Generale a scăzut cu 80% după ce grupul a decis să deprecieze valoarea anumitor activităţi. De asemenea, veniturile grupului au scăzut şi ele cu 6,2% în ritm anual până la 6,2 miliarde de euro, sub estimările analiştilor.

Aceste rezultate ar putea pune noi presiuni asupra directorului general Slawomir Krupa, care în cele şase luni care au trecut de la numirea în postul de CEO nu a reuşit să îmbunătăţească preţul la care se tranzacţionează acţiunile Societe Generale. În luna septembrie, Krupa a dezvăluit un plan strategic care dă prioritate consolidării capitalului faţă de creşterea veniturilor, profitabilităţii şi recompensele către acţionari. Însă obiectivele pe care şi le-a propus Krupa, printre care şi o creştere anuală a veniturilor de 0% până la 2% în 2026, au fost considerate dezamăgitoare de investitori, astfel că cotaţia acţiunilor Societe Generale a scăzut cu peste 10% într-o singură zi.

Pentru a reface capitalul, noul CEO intenţionează să taie costurile şi să îmbunătăţească eficienţa. De asemenea, Societe Generale a vândut patru divizii din Africa şi a plasat sub revizuire o a cincea divizie din Europa.

Dacă la începutul anilor 2000 concura de la egal la egal cu BNP Paribas, Societe Generale a trecut printr-o perioadă tumultoasă în ultimii 15 ani, marcată de pierderile puternice rezultate de pe urma tranzacţiilor dezastruoase făcute de un trader înainte de criza financiară din 2008 şi de ieşirea costisitoare din Rusia ca urmare a invadării Ucrainei.

Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 117.000 de angajaţi în 66 de ţări şi 25 de milioane de clienţi la nivel mondial. În România, BRD - Groupe Société Générale operează o reţea de 451 de unităţi şi activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii martie 2023, la 70,5 miliarde lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.