Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profiturile băncilor din SUA au scăzut cu 36,5% în 2020, ca urmare a provizioanelor uriaşe pentru acoperirea posibilelor pierderi provocate de pandemie

Forbes
bank banca

Profiturile băncilor americane au scăzut cu 36,5% în 2020, faţă de anul anterior, acestea constituind provizioane urşiare pentru acoperirea posibilelor pierderi provocate de pandemia de coronavirus, dar sectorul bancar a dat semne de redresare în trimestrul patru, pe măsură ce economia a început să îşi revină, potrivit unui raport publicat marţi de agenţia Federal Deposit Insurance Corporation, transmite Reuters.

Sectorul bancar a raportat profituri în valoare de 147,9 miliarde de dolari în 2020, în scădere accentuată faţă de profiturile record obţinute în 2020, potrivit news.ro.

Citește și: Scandal între Diana Șoșoacă și Grigore Cartianu, în direct la TV: Șoșoacă a plecat din emisiune/VIDEO

Cu toate acestea, profiturile bancare au crescut cu 9,1% în trimestrul patru, la 59,9 miliarde de dolari, comparativ cu anul precedent, băncile reducând din rezervele constutite pentru posibilele pierderi.

Preşedinta FDIC, Jelena McWilliams, a spus că noile date arată că, în pofida scăderii profiturilor, băncile şi-au dovedit soliditatea în contextul pandemiei.

”Industria bancară îşi menţine un nivel solid al capitalului şi al lichidităţilor, ceea ce poate preveni posibilele pierderi viitoare”, a afirmat McWilliams într-o declaraţie pregătită.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat separat, în Congresul SUA, că banca centrală discută încă dacă să reintroducă cerinţe stricte de capital pentru bănci.

Fed a relaxat în luna aprilie unele dintre restricţiile referitoare la îndatorare pentru băncile mari, dar facilitatea va expira la sfârşitul lunii martie.

Noile date arată fluctuaţiile mari care au avut loc în industria bancară în 2020, când companiile au pus deoparte miliarde de dolari pentru a se proteja de impactul economic al pandemiei, reuşind să îşi reducă pierderile în a doua jumătate a anului.

Pierderile din provizioane au scăzut cu 76,5% la sfârşitul anului 2020, comparativ cu sfârşitul anului 2019, la 11,4 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel după 1995.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.