Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prognoză neașteptată anunțată de meteorologi: În ce regiuni continuă precipitațiile și când se încălzește vremea în România

www.radiotimisoara.ro
termometru, vremea

Deși începe să se încălzească uşor în cea mai mare parte a ţării, după gerul polar care a lovit România, există condiţii pentru formare a poleiului şi a lapoviţei. De luni, vremea se va încălzi, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană şi local în sud-vestul, sudul şi estul teritoriului. La sfârşit de săptămână, valorile termice vor mai creşte uşor şi se vor menţine apropiate de cele normale pentru prima decadă a lunii martie.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), luni, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între -1 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -7 şi 2 grade. În sud şi în sud-vest înnorările vor fi persistente, iar noaptea vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. În celelalte zone, cerul va fi variabil, temporar noros în a doua parte a intervalului, când vor fi posibile precipitaţii slabe şi în nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană şi local în sud-vestul, sudul şi estul teritoriului. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Citește și: O nouă victorie de răsunet pentru Laura Codruța Kovesi: Șefa DNA a fost desemnată 'personalitatea europeană a săptămânii' de către postul public francez

Marţi, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 8 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare la munte, mixte în sud-vest şi în zonele deluroase şi mai ales ploi în rest. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi local şi temporar în celelalte zone.

În zilele următoare, valorile termice vor mai creşte uşor şi se vor menţine apropiate de cele normale pentru prima decadă a lunii martie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare în prima jumătate a intervalului, în majoritatea regiunilor, prognozează ANM.

Citește și: Reacție de milioane a Elenei Udrea, după apariția pozelor cu ea și cu Alina Bica, în Costa Rica: 'Dacă știam, puneam eu poze și din cabinetul ginecologului'

În martie, temperatura medie lunară a aerului se va situa peste norma climatologică în sudul şi sud-estul ţării şi va fi apropiată de normă în restul teritoriului. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zonele Transilvaniei şi Moldovei (între -1 şi 5 grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Banat, Crişana şi Oltenia, şi vor fi cuprinse între 3 şi 7 grade Celsius. Media multianuală lunară pentru luna martie, conform măsurătorilor, este de 3,5 grade Celsius, anunță Adevărul.

Precipitaţiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării în prima lună calendaristică de primăvară. Media climatologică pentru luna martie este stabilită la 38,3 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Maramureş (până la 60 l/mp), Oltenia (59 l/mp), Crişana şi Transilvania (până la 54 l/mp), Banat (până la 53 l/mp). În Dobrogea se vor consemna precipitaţii între 17 şi 39 l/mp, iar în Moldova între 24 şi 36 l/mp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.