Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul Școală după Școală TREBUIE să continue!

În Sibiu, dar și în alte județe, programul Școală după Școală a fost sistat în mai multe școli din cauza unor avertismente venite din partea ANAF.

Profesorii au fost avertizaţi de faptul că activitățile de tipul After-School sunt „ilegale". Unii directori s-au speriat si au desfiintat programele pentru ca soluția celor de la ANAF nu este aplicabila și anume, ca profesorii să fie plătiți cu ora sau în norma didactică.
Programul Şcoală după Şcoală apare ca măsură garantată de stat prin Legea Educației Naţionale, încă din 2011. Până acum, articolul din lege referitor la Școala după Școala nu a fost aplicat, nu a fost finanţat de la bugetul de stat.
Programul țintește spre:
- educaie de calitate si supraveghere pe parcursul zilei;
- Incluziune socială;
- Stimularea parinților sa ramâna in câmpul muncii;
- Suplimentarea veniturilor cadrelor didactice.
Problema trebuie rezolvată pentru ca este in avantajul elevilor, parinților si profesorilor. PNL propune următoarele două măsuri:
A.  Emiterea unui Ordin de ministru pentru a rezolva imediat problema legislativă identificată de către ANAF si anume:
Programul să fie desfășurat prin asociațiile de părinți, ONG-uri sau alte entități prin contracte încheiate cu primăriile, nu cu școlile. Prin transferarea acestui program de la școală către o altă instituție se vor rezolva cinci probleme majore:
1.     Plata pentru acest program se va face în mod transparent;
2.     Profesorii vor putea fi angajați cu contracte pe perioadă determinată, iar plata pentru munca prestată va fi una corectă;
3.     Vor putea fi atrase fonduri europene pentru acest program, iar părinții cu resurse financiare modeste își vor putea înscrie copiii în programe de tipul Școală după Școală;
4.     Se vor crea noi locuri de muncă;
5.     Școala va beneficia de venituri externe
B.    Introducerea unui program pilot, din semestrul al doilea, pentru implementarea programului inițiat de PNL în Parlament, privind acordarea unui tichet valoric pentru activități de tipul Școală după Școală.

Am transmis, în atenția ministrului educației, dar și a ministrului finanțelor, o interpelare prin care am adus la cunoștință situația din școlile care organizau activități de tipul Școală după Școală și am solicitat răspunsuri clare privind soluțiile pe care le propunem, la problemele cu care se confruntă profesorii, părinții și elevii.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.