Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul Start-Up Nation 2018 va fi lansat în spaţiul românesc joi, la Bucureşti

www.aippimm.ro
start-up nation

De joi, 27 decembrie, de la ora 10:00, antreprenorii aflaţi la prima afacere se pot înscrie online în programul Start-Up Nation, care le finanţează afacerea cu până la 200.000 de lei. Aplicaţia se va închide după 30 de zile lucrătoare de la această dată.

” Îi încurajez pe antreprenori să depună planuri de afaceri sustenabile și să evalueze foarte corect numărul de locuri de muncă create, corelat cu dimensiunea afacerii, necedând la presiunea altor factori de pe piaţă pentru creșterea artificială a numărului de locuri de muncă, pentru a evita situația deloc dorită de a nu putea susține cheltuielile viitoare ale firmei, blocarea activității și returnarea integrală a finanțării obținute!”, a atenţionat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Locurile de muncă create (cel puţin unul) sunt o condiţie pentru participarea la program. Cum ele trebuie să fie cu normă întreagă şi pe durată nedeterminată şi, în plus, cum ele trebuie menţinute cel puţin doi ani de la implementarea proiectului, pot deveni o problemă. Sunt binecunoscute cazurile, mai ales în zona economiei sociale, de business-uri create pentru atragerea de finanţări – care, în momentul când finanţarea încetează, sunt dizolvate discret. Or, atrage ministrul atenţia, Start-Up Nation nu este o astfel de vacă de muls, motiv pentru care achiziţia de echipamente este punctată foarte bine, iar blocarea activităţii atrage returnarea banilor primiţi.

Citește și: Dan Nica încurajează dezvoltarea de noi proiecte pe cercetare alături de partenerii europeni

Grila de evaluare e clară şi transparentă, disponibilă pe site, iar aplicaţia calculează în timp real punctajul. Firmele din domeniul producţiei şi al industriilor creative (în care se include IT-ul) obţin punctajul maxim de 30 de puncte, dar sunt eligibile şi societăţile care activează în sectorul serviciilor sau comerţului. De asemenea, sunt punctate suplimentar firmele din zone mai puţin dezvoltate antreprenorial, respectiv din afara huburilor hiperdinanice precum Bucureşti, Ilfov sau Cluj. Punctajul maxim este de 100 de puncte, iar punctajul minim pentru înscrierea în program, de 50 de puncte.

Finanţarea poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA-ul, în cazul societăților neplătitoare), iar participanţii la program pot primi un avans de 30%.

Procedura de implementare, care a fost deja publicată în Monitorul Oficial, este disponibilă la link-ul:

http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-start-up-nation-2018/

Printre altele, ea prevede că plăţile în valută se vor efectua la cursul BNR al zilei de joi, 20 decembrie, data publicării documentului în Monitorul Oficial, respectiv la 4,6598 lei pentru 1 euro, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.