Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Progresiştii pregătesc lovitura decisivă pentru Băsescu

sigla_unpr

Fuziunea PMP-UNPR este aruncată în aer de instanţă, iar foştii UNPR-işti se pregătesc să-i tragă partidul de sub picioare lui Traian Băsescu. O decizie dată joi de Curtea de Apel Bucureşti amână pe termen nedeterminat un deznodământ final, iar progresiştii care nu acceptă fuziunea au dat semnalul recuperării UNPR, potrivit unor surse politice.

În cursul zilei de 17 noiembrie, Curtea de Apel București a suspendat fără termen procesul care are ca obiect fuziunea UNPR-PMP, până când se va judeca recursul declarat de unul dintre contestatari, împotriva unei decizii a actualului complet dată la primul termen din 3 noiembrie. Instanța decizională, Curtea de Apel București, nu a judecat în fond contestațiile celor trei membri ai UNPR și nici cererea formulată și aprobată de Conferința Națională Extraordinară a UNPR din 1 noiembrie, prin care se solicită respingerea fuziunii.

Vezi şi: INTERVIU VIDEO - Directorul Institutului Diplomatic: Este România singură între prietenii lui Putin?

"Având în vedere faptul că fuziunea PMP-UNPR avea ca obiectiv esențial prezentarea la alegerile parlamentare cu un partid rezultat din contopirea celor două, lucru imposibil de a mai putea fi realizat, reorganizarea acestor partide nu mai este necesară și oportună. Speranța liderilor PMP și a 'refugiaților' din UNPR de a beneficia de voturile celor peste 300.000 de membri UNPR a apus odată cu Conferința Națională Extraordinară din 1 noiembrie, la care delegații organizațiilor județene și-au exprimat voința expresă de a refuza fuziunea și a-și continua activitatea politică în partidul pe care l-au creat", se arată într-un comunicat al Biroului Politic Permanent Național al UNPR.

Vezi şi: Sesizarea de plagiat în cazul şefei DNA, 'parțial îndreptățită'

În acelaşi timp, potrivit unor surse din partid, preşedintele disidenţilor UNPR, Marian Vasiliev, şi secretarul general, Nuţu Fonta, au trimis un mesaj organizaţiilor judeţele ale UNPR. Membrii UNPR sunt sfătuiţi să preia prin executori judecătoreşti sediile UNPR cedate PMP, patromoniul şi ştampilele. Potrivit documentului menţionat, Birourile Politice Locale sunt îndemnate să reactualizeze evidenţa membrilor UNPR şi "recuperarea" aleşilor locali deveniţi între timp membri PMP. De asemenea, membrii UNPR vor refuza să participe la acţiunile de campanie ale PMP, iar cei care provin din UNPR şi candidează pe listele PMP sunt excluşi din partid.

"Poziția noastră oficială este următoarea:

- UNPR este partid de sine stătător înscris în Registrul partidelor politice;

- Procesul de fuziune cu PMP, este suspendat fără termen și deci blocat;

- Decizia Tribunalului București la prima instanță, nu este definitivă și nici executorie, deci inaplicabilă;

- UNPR-ul nu are candidați la parlamentare și ca atare nu participă la nici – o acțiune de campanie electorală.

- Cei care au plecat la PMP pentru a candida la alegerile parlamentare sunt considerați adversari politici ai UNPR.

Vezi şi: Oreste anunţă un război al profesioniştilor cu Băsescu: Abia aştept să prezint probele

În concluzie, mobilizați toți membrii partidului care au rămas alături de noi pentru a putea reconstrui, revigora și reașeza UNPR-ul acolo unde-i este locul și pentru a da răspunsul cuvenit adversarilor politici care vor să dispărem din viața politică din România, pentru că suntem un partid românesc, imposibil de manipulate", se mai arată în documentul intrat în posesia stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.