Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect EXPLOZIV: Ministerul Finanțelor vrea să OBLIGE firmele de stat să îi doneze 35% din profitul necheltuit

teodorovici

Firmele cu capital integral sau majoritar de stat vor vira 35% din sumele aflate în categoria alte rezerve către bugetul de stat, dacă la finele acestui an nu sunt destinate unor achiziții, arată un proiect de Ordonanță de Urgență, publicat marți seara, de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Proiectul de act normativ îi vizează pe operatorii economici cu capital integral sau majoritar de stat care aplică prevederile Ordonanței Guvernului (OG) nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară, aprobată cu completări prin Legea nr. 47/2014, scrie Mediafax.

Aceștia vor trebui să vireze 35% din sumele repartizate la alte rezerve, în condițiile stabilite prin OG nr. 64/2001, aprobată cu modificări prin Legea nr. 769/2001.

Citește și: Discuție INCENDIARĂ, în sediul DNA, între Anca Jurma și Florentina Mirică! Jurma: Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii!

Mai exact, sumele din care se va face repartizarea sunt cele „regăsite în conturile de disponibilități bănești existente în casă și conturi la bănci, precum și cele aferente investițiilor pe termen scurt la data de 31.12.2018 și care la aceeași dată nu sunt angajate, prin contracte de achiziție, pentru a fi utilizate ca surse proprii de finanțare”, conform proiectului de act normativ citat.

Distribuirea și virarea se va face în termen de 60 zile de la data aprobării situațiilor financiare aferente anului 2018, sub formă de dividende sau vărsăminte la bugetul de stat, în cazul regiilor autonome.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.