Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect pentru copiii a căror părinți sunt plecați peste granițe

Agerpres
elevi scoala

Primăria oraşului Seini, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol "Alexiu Berinde", va derula, în următorii trei ani, un proiect dedicat susţinerii educative a copiilor şcolari şi preşcolari ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, a informat, vineri, primarul localităţii, Gabriela Tulbure, potrivit Agerpres.

Conform acesteia, prin proiectul numit "Şansa este de partea ta", 210 de copii, preşcolari şi şcolari, care au cel puţin un părinte plecat în străinătate, vor beneficia de un program integrat care are ca scop stimularea participării la educaţie şi prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii.

"Concret, suportul acordat elevilor va consta în participarea gratuită la un program de after-school, de tip şcoală după şcoală, la tabere educative şi la activităţi educativ-artistice în cadrul şcolii de weekend. Pentru preşcolari se va organiza de asemenea un program de tip after-school, 'Prin joacă învăţăm şi ne dezvoltăm' şi o grădiniţă de vară", a spus Gabriela Tulbure.

Totodată, părinţii vor beneficia de consiliere, iar copiii vor beneficia de masă gratuită şi de o subvenţie destinată rechizitelor şcolare.

"Părinţii, la rândul lor, vor beneficia de consiliere şi sprijin pentru a fi cât mai aproape de copiii lor şi nevoile lor. Tot în cadrul proiectului 'Şansa e de partea ta', pe lângă masa gratuită asigurată tuturor copiilor participanţi, se va acorda o subvenţie de 1.200 lei fiecărui participant, un pachet care va conţine rechizite şi produse de igienă, precum şi câte o tabletă", a mai adăugat Gabriela Tulbure.

Primarul oraşului Seini consideră că, prin punerea în aplicare a proiectului, atât copiii, dar şi părinţii aflaţi la muncă în străinătate vor gestiona mult mai uşor distanţa care îi desparte.

"Prin activităţile desfăşurate în acest proiect avem convingerea că atât copiii, cât şi părinţii lor vor trece mai uşor peste dificultăţile pe care le aduce despărţirea şi distanţa dintre ei. Că educaţia şi dezvoltarea emoţională a acestor copii nu va avea de suferit, pentru că părinţii lor îşi doresc să le asigure un viitor cât mai bun" a mai spus Gabriela Tulbure.

Cele două proiecte comune sunt realizate din fonduri europene şi au o valoare de 3.692.537 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.