Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul 'Antreprenor 2020' a dus la crearea a 210 locuri de muncă în Oltenia

News.ro
afaceri antreprenori contract angajat munca job

Un număr de 73 de firme înfiinţate ca start-up-uri au primit finanţare şi au creat 210 locuri de muncă, în cadrul proiectului "Antreprenor 2020", program de încurajare a antreprenoriatului, derulat de Asociaţia "Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor" EUROPROJECT, în parteneriat cu Blocul Naţional Sindical şi cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

Potrivit unui comunicat al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), proiectul "Antreprenor 2020" a fost finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, apelul România Start Up Plus şi a avut drept obiectiv încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu, prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din regiunea Sud-Vest a României.

Grupul-ţintă al proiectului a fost format din 634 de persoane, dintre care 344 de femei, cu domiciliul sau reşedinţa în mediul urban sau rural din regiunea Sud-Vest, care doreau să înfiinţeze o afacere non-agricolă în mediul urban din regiunea Sud-Vest.

Toţi membrii grupului-ţintă au beneficiat de formare antreprenorială în ariile tematice cele mai relevante pentru acest domeniu, respectiv cadrul general în care activează afacerea, marketingul afacerii, finanţarea afacerii, managementul resurselor umane, fundamentarea şi elaborarea unui plan de afaceri.

În urma concursului de planuri de afaceri desfăşurat în cadrul proiectului au fost selectate 73 de astfel de planuri, care au primit finanţare în cadrul proiectului de maximum 160.000 lei. Astfel, cele 73 de firme au beneficiat de capital de start-up, înlăturându-se lipsa resurselor financiare, un obstacol extrem de important al demarării unei afaceri, potrivit Agerpres.ro.

Câştigătorii concursului au mai beneficiat de stagii de practică în companii, în scopul dobândirii de abilităţi practice în domeniul în care vor demara noua afacere, şi au primit servicii de consiliere, consultanţă şi mentorat, în scopul consolidării şi punerii în aplicare a planului de afaceri.

Funcţionarea şi dezvoltarea afacerilor finanţate a fost monitorizată permanent, pentru a minimiza riscul de eşec al acestora, precum şi pentru a asigura dezvoltarea afacerilor, nu doar supravieţuirea lor pe piaţă, se menţionează în comunicatul CNIPMMR.

Cele 73 de firme au creat şi menţinut 210 locuri de muncă, ocupate de persoane cu domiciliul în regiunea Sud Vest Oltenia, companiile contribuind astfel la creşterea nivelului de dezvoltare socio-economică a regiunii, potrivit CNIPMMR.

Proiectul "Antreprenor 2020", având cod Mysmis 105025, a fost implementat în perioada 3 ianuarie 2018 - 17 septembrie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.