Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul de hotărâre privind bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2019 a fost adoptat

Inquam Photos/ Octav Ganea
Parlament

Deputații au adoptat, în ședința de plen de miercuri, proiectul de Hotărâre privind bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2019. Proiectul de buget prevede cheltuieli și pentru exercitarea președinției Consiliului UE, respectiv funcționarea Institutului Român pentru Drepturile Omului.

Proiect de Hotărâre privind bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2019 adoptat de deputați prevede sumele repartizate pe anul 2019 pentru activitatea proprie a Camerei Deputaților, pentru funcționarea Institutului Român pentru Drepturile Omului, respectiv pentru exercitarea președinției Consiliului UE.

Au fost 193 de voturi pentru și 10 împotrivă.

Pentru bugetul Camerei Deputaților pe anul 2019, finanțat de la bugetul de stat, s-a stabilit suma de 490.730 mii lei, din care 459.607 mii lei pentru „Autorițăți publice și acțiuni publice” și 31. 123 mii lei pentru „Asigurări și asistență socială”.

„La capitolul 51.01 „Autorițăți publice și acțiuni publice” suma de 490.730 mii lei a fost repartizată astfel: a) cheltuieli pentru activitatea proprie a Camerei Deputaților, în sumă de 436. 561 mii lei din care: chetuieli curente, în sumă de 406.581 mii lei; cheltuili de capital în sumă de 29.979 mii lei. b) cheltuieli pentru funcționarea Institutului Român pentru Drepturile Omului, în sumă de 2. 393 mii lei, din care: cheltuieli curente în sumă de 2.372 mii lei, chetuieli de capital în sumă de 21 mii lei, c) Cheltuieli pentru exercitarea președinției Consiliului UE, în sumă de 20.653 mii lei din care: cheltuieli curente în sumă de 17.518, cheltuieli de capital în sumă de 3.135 mii lei.”, prevede proiectul de buget.

Citește și: Victor Ponta a EXPLODAT după lovitura încasată de la PSD: Au acceptat să fie ciuma roșie pentru cei care i-au votat .

Proiectul de buget al Camerei Deputaților prevede suma de 426.472 mii lei pentru structura cheltuielilor curente.

„Art.2 (1) Structura chetuielilor curente, în sumă de 426.472 mii lei, necesare funcționării CD, întreținerii și administrării PAlatului Parlamentului, Institutului Român pentru Dreprurile Omului și pentru exercitarea Președinției Consiliului UE este următoarea: a) cheltuieli de personal în sumă de 351.641 mii lei, b) cheltuieli de bunuri și servici în sumă de 72.081 mii lei, c) cheltuieli pentru transferuri (contribuții și cotizații la organismele internaționale) în sumă de 2.000 lei d) alte cheltuieli (sume aferente persoanelor cu handicap neîncafrate), în sumă de 750 mii lei.” conform proiectului de lege.

La titlul „Cheltuieli curente” sunt prevăzute și sumele necesare pentru fondul președintelui CD, pentru întreținerea și funcționarea cabinetului medical din cadrlu Palatului Parlamentului și a Clubului Parlamentarilor Români, în condițiile de H.C.D. nr.2/2009 privind atribuirea unui spațîu pentru sediul Clubului Parlamentarilor Români - Ion Rațiu.Cî

Cât privește cheltuielile de întreținere și reparații aferente bunurilor din patrimoniul administrat de CD, repartizate în scopul exercitării mandatuluii de către deputați în circumcripțiile electorale, în proiectul de buget se prevede că din suma forfetară se suportă conform Legii nr 96/2006 prividn statutul deputaților și al senatorilor.

Totodată, proiectul de lege prevede că pentru cheltuielile de capital se alocă suma de 33. 135 mii lei, din care 15.135 mii lei pentru activități fixe și 18.000 mii lei pentru reparații capitale

„Art. 4 (1) Bugetul de venituri și cheltuieli pentru activitățile finanțate integral din venitirole proprii desfășurate pe lângă CD în anul 2019 cuprinde la resurse suma de 5.000 mii lei, la cheltuieli suma de 18.681, diferența fiind acoperită de veniturile realizate în anii anteriori.

Citește și: Victor Ponta a EXPLODAT după lovitura încasată de la PSD: Au acceptat să fie ciuma roșie pentru cei care i-au votat

(2) Veniturile realizate de CD vor fi reținute intergral de către acesta pentru acoperirea unor cheltuieli curente și de capital aferente activităților finanțate din venituri proprii, organizate cu aprobarea BP. Disponibilitățile de la sfârșitul anului se vor reporta în anul următor pentu a afi cheltuite cu același destinații. BP al CD poate aproba utilizarea încărilor în lei sau în valută și pentru alte destinații, în condițiile legii.”, se mai arată în proiectul de lege.

Camera Deputaților este for decizional pe acest proiect de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.