Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul Echipei PNL Brașov pentru diversificarea pieței muncii

Echipa pe care PNL Brașov o propune la Consiliul Județean, sub deviza „Treabă chibzuită”, este una de profesioniști în administrație și acesta este atuul nostru față de contracandidați.

Echipa PNL Brașov pentru Consiliul Județean are în compunere oameni cu mulți ani de experiență în administrația publică, oameni care, prin proiectele pe care le-au derulat, în colaborare cu autoritățile din localitățile brașovene, au adus peste un miliard de euro în județ, din fonduri europene, guvernamentale, din granturi internaționale, materializând numeroase proiecte publice, precum: infrastructură rutieră, rețele de apă și canalizare, reabilitări de monumente istorice (Cetatea Râșnov, Cetatea Făgăraș, Cetatea Rupea, Cetatea Feldioara – unde sunt în curs ample lucrări de restaurare), investiții pentru dezvoltarea și promovarea turismului (Râșnov, Poiana Brașov) etc.

„Pentru viitorul mandat, echipa PNL pentru Consiliul Județean, împreună cu primarii noștri și consilierii locali liberali ne propunem să continuăm aplicarea strategiei noastre de dezvoltare a județului, axându-ne pe câteva direcții prioritare de acțiune, printre care şi dezvoltarea şi diversificarea pieţei muncii”, spune co-preşedintele PNL Adrian Veştea, candidat susţinut de liberali pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Acesta spune că, deși Brașovul este cel mai competitiv județ al Regiunii Centru, iar statisticile arată că suntem printre puținele județe ale României cu mai mulți angajați decât pensionari și șomeri, piața muncii este destul de puțin diversificată.

Astfel, în economia județului, pe primul loc ca domenii de activitate se situează serviciile, iar în privința participării la realizarea cifrei de afaceri se detașează comerțul. În schimb, industria și agricultura au înregistrat un regres puternic după 1990, urmare a închiderii marilor uzine, a fărâmițării proprietăților agricole și a crizei economice începute în 2008.

„Echipa PNL pentru Consiliul Județean Brașov își propune ca dezvoltarea și diversificarea pieței muncii să constituie una dintre principalele sale direcții de acțiune. În acest sens ne vom concentra eforturile în două direcții: sprijinirea comunităților locale pentru crearea condițiilor de atragere și dezvoltare cu precădere a investițiilor semnificative în domeniul producției de bunuri, care să creeze locuri de muncă bine plătite și să aducă plus valoare economiei județului. Aceste condiții se vor materializa în proiecte publice de infrastructură, măsuri de stimulare fiscală, reducerea birocrației şi susținerea dezvoltării și diversificării micilor afaceri locale, începând cu acelea de familie, prin promovarea liniilor de finanțare naționale și europene destinate acestora, în colaborare cu autoritățile locale, cu grupurile de acțiune locală și cu alte organizații non-guvernamentale care activează în această zonă”, precizează Veştea.

Liberalii spun că au în vedere crearea condițiilor pentru ca acești întreprinzători să-și poată promova și vinde produsele alimentare și nealimentare:  piețe volante în diverse orașe, participarea la târguri și expoziții în țară și în străinătate.

De asemenea, PNL susţine crearea unor branduri specifice zonelor din județ, prin care acești producători să-și promoveze mărfurile: „Produs în Țara Bârsei”, „Ținutul Branului”, „Mărfuri brașovenești”, „Din Țara Făgărașului” etc.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.