Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promisiunea lui Vladimir Putin: 'Rusia va face toate eforturile pentru a asista unele ţări afectate de instabilitatea preţurilor'

mktw.net
Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova "depune toate eforturile pentru a furniza produse vitale" țărilor afectate de recenta instabilitatea a prețurilor, în cadrul unui summit desfășurat joi la Astana, în Kazahstan.

"Unele asociații regionale trebuie să se confrunte cu multe probleme acute, inclusiv cu instabilitatea crescută a prețurilor mondiale la resursele energetice, alimente, îngrășăminte, materii prime și alte bunuri importante", a declarat Vladimir Putin, în timp ce a ținut un discurs la Conferința privind interacțiunea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA), relatează Rador.

"Acest lucru duce la o deteriorare a calității vieții în țările dezvoltate și în curs de dezvoltare. În plus, există o amenințare reală de foamete și de tulburări sociale generalizate, în special în țările cele mai sărace. Rusia, la rândul său, depune toate eforturile pentru a furniza produse esențiale țărilor care au nevoie. Facem apel la eliminarea tuturor barierelor artificiale, nelegitime, puse în calea restabilirii funcționării normale a lanțurilor de aprovizionare globale, pentru a confrunta provocările urgente în materie de securitate alimentară", a declarat Vladimir Putin.

Liderul rus nu a făcut referire la războiul din Ucraina în remarcile sale. Cu toate acestea, el a criticat din nou NATO pentru "eșecul politicilor ei", făcând referire la rolul Alianţei Nord-Atlantice în Afganistan.

"După mai mult de 20 de ani de prezență militară a Statelor Unite și a NATO [în Afganistan], eșecul politicilor lor nu a fost capabil să rezolve în mod independent problemele asociate cu amenințările teroriste", a mai spus Vladimir Putin.

Preşedintele rus a subliniat că, împreună cu alte țări asiatice, Rusia caută să formeze un "sistem de securitate egal și indivizibil, bazat pe principiile universal recunoscute ale dreptului internațional din Carta ONU".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.